• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

PS3 Update gets stuck

Dan2008

Prominent Member
What ever firmware i try to upgrade to (On a fixed YLOD PS3) , Gets to about 85% and sais there is an error and restarts and tries again.

Does this around 5 times and then shows :

An error occurred during the update operation

Press the power button to turn off the console, And unplug the AC Adapter for a few minutes and restart the console.

If it fails again write down the error code and contact techinal support.

Do you think something is wired up wrong? Is it to do with the PSN being down? As i can't figure it out.
 

kendoll

Prominent Member
What ever firmware i try to upgrade to (On a fixed YLOD PS3) , Gets to about 85% and sais there is an error and restarts and tries again.

Does this around 5 times and then shows :

An error occurred during the update operation

Press the power button to turn off the console, And unplug the AC Adapter for a few minutes and restart the console.

If it fails again write down the error code and contact techinal support.

Do you think something is wired up wrong? Is it to do with the PSN being down? As i can't figure it out.

have you tired doing it from a USB drive?
 

kendoll

Prominent Member
Dan2008 said:
Should have said that im doing it by USB, Tried 3 different sticks/also reformatted each one and still the same.

Are you able to attempt it online through the console? Can you get in to the recovery menu?
 

kendoll

Prominent Member
I think the usual fix is to put the original HD back, do the update, and then replace the HD.

Unfortunately not an option for you.
 

Dan2008

Prominent Member
I took it to bits again and re-assembled - Now works :)

Thanks for all your help.

Just one question, Everytime i turn it off for say 5 minutes it reset's date/time, Anyone know how to fix the battery in as i have obviously put it in wrong lol
 

kendoll

Prominent Member
Dan2008 said:
I took it to bits again and re-assembled - Now works :)

Thanks for all your help.

Just one question, Everytime i turn it off for say 5 minutes it reset's date/time, Anyone know how to fix the battery in as i have obviously put it in wrong lol

Glad to hear you got it working. :smashin:

From memory the battery just sort of snapped/clipped in to place (at least from what I remember when taking my 60GB apart).
 

The latest video from AVForums

Spielberg, Shyamalan, Aronofsky, Chazelle, Eddie Murphy and Mel Gibson - all the latest movies
Subscribe to our YouTube channel

Full fat HDMI teeshirts

Support AVForums with Patreon

Top Bottom