Ps3 / Hdmi

Discussion in 'Playstation Forums' started by aballah, May 2, 2007.

  1. aballah

    aballah
    Standard Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi there, I'm having problems connecting my PS3 to my Panasonic plasma (TH50PHD8)
    using an HDMI cable. The PS3 work fine using the AV lead supplied in the box, but obviously not at full picture quality, so I wanted to switch to HDMI input.


    I've tried changing the output lead option to 'HDMI' using the PS3's on-screen settings menu
    but can only access this with the machine connected using the AV component lead. When I select 'HDMI', it checks but doesn't recognise the option.
    I have tried another hdmi leads made no different

    PS3 works fine with my Sony VPL-HS60 Projector connected via HDMI

    I have done as it says in the ps3 manual

    http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/settings/videooutput.html


    Help!! Anyone got any bright ideas? Am I missing something very obvious?!

    Any suggestions gratefully received!
     
  2. winstano

    winstano
    Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    2,402
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Ratings:
    +213
    One solution could be to connect with the HDMI cable only, and hold the power button for about 5 or 6 seconds, until you hear 2 beeps... That'll then look for any output by default, which should then be hdmi :)
     
  3. aballah

    aballah
    Standard Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you, for replying but still no joy
     
  4. geomuss

    geomuss
    Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    2,041
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    musselburgh
    Ratings:
    +158
    does everything else work ok on the HDMI socket you are trying on the plasma?
     
  5. aballah

    aballah
    Standard Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    MY PC work's fine when its connected to HDMI port, so i dont have an issue with my HDMI port
     

Share This Page

Loading...