Pronto , Cheapest price?

Discussion in 'Home Cinema Control & Remote Controls' started by fishyben, Aug 15, 2001.

  1. fishyben

    fishyben
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    does anyone know where i can get a pronto (1meg version will do) for the cheapest price, (high street or online).<br /><a href="http://www.letsautomate.com" target="_blank">http://www.letsautomate.com</a> do the 'Pronto RU890 Remote & RU941 Docking Station' for £184.45 inc P&P
     
  2. mr_wriggly

    mr_wriggly
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I think richer sounds are selling them without the docking station for £150
     
  3. fishyben

    fishyben
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    thanks for you info mr_wriggly but i tried Richers and they have'nt got any in stock, besides i'd like the Docking station, also i'm trying to get out of the habit of using richers as they are increasingly becoming NOT the cheapest place to get AV stuff.<br />Thanks <img src="smile.gif" border="0">
     
  4. General Skanky

    General Skanky
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2000
    Messages:
    4,251
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Colchester
    Ratings:
    +44
    Taz had this exact same problem just a couple of weeks ago. In the end he bought his from Lets Automate incl. charger and it was done delivered and in use in his house within days. Don't dilly dally, that deal is as good as it gets for now.<br />Buy! Buy! Buy! <img src="biggrin.gif" border="0">
     
  5. fishyben

    fishyben
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    brought <img src="smile.gif" border="0">
     
  6. General Skanky

    General Skanky
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2000
    Messages:
    4,251
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Colchester
    Ratings:
    +44
    Enjoy. <img src="biggrin.gif" border="0">
     
  7. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm also looking at buying a Pronto. Seems to me that the 2MB version for £150 from RicherSounds plus the docking station for £40 from Techtronics is the best combination available at the moment. Granted, RicherSounds are out of stock (and they didn't sound too hopeful of replenishing this week) but for this price I think it's worth the wait (anyone know exactly how long they have been out of stock ?)

    If anyone knows of any better deals please let me know.
     
  8. KAO

    KAO
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Save your money and don't bother with the docking station.
     
  9. fishyben

    fishyben
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
     
  10. Zog

    Zog
    Active Member

    Joined:
    Aug 16, 2001
    Messages:
    440
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +7
    They are selling both versions for the same price, depending upon which they get delivered from the warehouse.<br />Think twice about the base station as I've read a number of reviews saying that battery life becomes [email protected] after a few months.
     
  11. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Looks like they just dropped the price to £145.99 also. Sadly still no stock (or ETA).
     
  12. KAO

    KAO
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    RaveyJoker, go for <a href="http://www.letsautomate.com" target="_blank">www.letsautomate.com</a> and forget Richer Sounds!

    [ 17-08-2001: Message edited by: Keith ]</p>
     
  13. dUnKle

    dUnKle
    Distinguished Member

    Joined:
    Jan 1, 2001
    Messages:
    15,511
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,399
    I have had my Pronto a good while now ( must be at least SIX months ) which was purchased along with the docking station.

    Im not sure if the DS was a waste of money or not. I have only had to charge the until once ( after the initial charge ) and have no idea how this would compare with replacing batteries. Its given lots of use each day and is always used with the light.

    At least the docking station guarantees somewere nice to keep the thing instead of behing the pillows
     
  14. fishyben

    fishyben
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    my Pronto was delivered today from <a href="http://www.letsautomate.com" target="_blank">http://www.letsautomate.com</a> , Great service by the way <img src="smile.gif" border="0"> order 18:15 on wednesday arrived 11:30 today (fri) by UPS <img src="smile.gif" border="0"> <img src="smile.gif" border="0">
     
  15. Noel

    Noel
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2000
    Messages:
    421
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Letsautomate are great. I ordered some remote extenders one afternoon and they arrived the following morning, whereas Richer Sounds always have everything in stock as long as it's Sherwood.
     
  16. Caroline

    Caroline
    Active Member

    Joined:
    Jul 19, 2000
    Messages:
    169
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Warwickshire
    Ratings:
    +4
    I have had my Pronto now for over a year and have found there is no problem with the docking station. I think some people have had a problem because they leave the Pronto sitting permanently on the docking station. I check the battery levels periodically (especially if I am about to download a new configuration from my iMac) and if the battery level is low I pop it on the docking station until the little light starts blinking. The Pronto is simply the most useful gadget I have bought.

    Enjoy

    <br />Caroline
     
  17. Chris Frost

    Chris Frost
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    2,782
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +109
    I'm also using a Pronto (actually a Marantz 5000) with the docking station.

    The battery problem can be avoided if you leave the power cable unplugged from the docking station. It's something to do with the memory effect on NiCads. Recharging or topping up a nearly full battery doesn't do it much good.

    Just plug in the cable when the battery needs charging rather than all the time. Then you can use your docking station whenever and where ever you want.

    Regards
     
  18. Tracey

    Tracey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm also considering getting a Pronto because I've heard it's the only universal remote that will control my Arcam FMJ DV27. so if I don't get the docking station does it just mean that I have to use normal batteries? How much do they cost to replace and how long do they usually last? I probably won't get the docking station until later on.
     
  19. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I've just got a marantz and Im finding that I cannot always upload RC codes to the PC setup software.

    I select Button Propeties then Learn I/R and either<br />1) It loads fine and Im happy<br />2) It loads but is corrupted<br />3) The PC cannot even see the R5000i

    also How do you get this B****Y battery to charge<br />I've read an E-mail saying that you've got to Really push while lowering the batteryinto place while doing a mexican hat dance but I can't manage it.

    Any Ideas
     
  20. KAO

    KAO
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Tracey, I have a Pronto but no docking station. The batteries last at least six months (with extensive daily use) so I see no need whatsoever to get the docking station, especially as it seems to cause all sorts of problems. Personally I just wouldn't bother.
     
  21. Tracey

    Tracey
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    thanks Keith, I don't think I'll bother either, it's expensive enough as it is.
     
  22. Metric

    Metric
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    The recharge thing is documented, think its a firmware update needed. Saying that, mine wouldnt charge till i ran it flat. I have probs with the RC5000i software crashing my laptop, some cf files have to be decompiled then recompiled.

    I spent hours making little gifs of dvd covers for my mega changer, was about 700k but wouldnt fit into the remote...

    Its all too much effort <img src="wink.gif" border="0">
     
  23. Frustin

    Frustin
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    phoned richer sounds today and they are getting prontos in on tuesday.
     
  24. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Found Pronto 1MB for sale on line at<br /><a href="http://www.ptech.org.uk/orderform.html" target="_blank">www.ptech.org.uk/orderform.html</a> for £140 including P&P<br />or £179.95 with charger & NiMh battery

    <img src="tongue.gif" border="0">

    [ 26-08-2001: Message edited by: tikki ]</p>
     
  25. Taz

    Taz
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Pronto is great! thanks to the 'General' i did pay £140 and got it from 'lets automate' they are fun to use and very handy, but take an age to set up to you own style.. but having said that its all part of the fun! <img src="biggrin.gif" border="0">

    funny how 'general' talks me into buying stuff!! <img src="biggrin.gif" border="0"> <img src="biggrin.gif" border="0"> <img src="biggrin.gif" border="0"> <img src="biggrin.gif" border="0">

    <br />Taz. <img src="cool.gif" border="0">
     
  26. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Phoned RicherSounds - they have "a few" in stock. £145.95 plus £5 P&P.
     
  27. Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Finally got my pronto delivered. It's a great price for the 2MB version (£151 including P&P) so long as you're prepared to be patient (although it looks like they're back in stock too from their website).
     
  28. Frustin

    Frustin
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I got mine from unbeatable.co.uk.

    I phoned them and got them to pricematch with richer sounds. They waved the 7.99 next delivery charge and i got it for under £150. Thats the 2meg version that they are selling for £230. Just shows you the mark up on their items.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice