1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

progressive scan making picture worse on my plasma, Why?

Discussion in 'Plasma TVs' started by GalacticaActual, Sep 13, 2004.

  1. GalacticaActual

    GalacticaActual
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    5,710
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Galactica C.I.C.
    Ratings:
    +223
    Ok.
    MY dvd player is a pioneer dvd757ai. It is connected to my panasonic viera via componet input. The player will out put a progresive signal when playing back an NTSC disc. When I switch it to this mode I get more of the wild green pixel effect on screen than I do if I am using standard interlased and letting the plasma do the proccesing. In effect a feature on my player is actually making the picture on the plasma worse not better :confused: any Idears why this might be. Would a better set of leads help? Are the vieras not very good when actually reciving a progresive scan signal? Is it time to up grade the dvd player!! :D :D
    Any help guys would be apreciated.
    Cheers.
    Dave.
     
  2. ianh64

    ianh64
    Active Member

    Joined:
    Aug 7, 2004
    Messages:
    2,233
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    SW London/Surrey borders
    Ratings:
    +63
    If you have calibrated your set for interlaced, you will need to recalibrate for progressive input. Brightness would appear different between the two. Not sure if this will make the green effect disappear.

    -Ian
     
  3. pjclark1

    pjclark1
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    4,411
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +271
    NTSC has a different black level to PAL
     
  4. GalacticaActual

    GalacticaActual
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    5,710
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Galactica C.I.C.
    Ratings:
    +223
    Thanks guys :thumbsup:
     
  5. pjclark1

    pjclark1
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    4,411
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +271
    my philips dvdr75 has a setting to "restore NTSC black level"
    but no component output. All we need is a dvd player with both!
     

Share This Page

Loading...