Question Problem when starting to use Printer

Discussion in 'Computer Peripherals & Consumables' started by chaz, Jun 29, 2015.

  1. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    I have just bought a Cannon"PIXMA" MG7500 i works fine expect i get this on the printer screen (See Photo) how do i find these please and where I have looked in Control Panel seen printers but nothing about updating Drivers ( Sorry I am a bit thick when it comes doing things like this)
     

    Attached Files:

  2. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Anybody I have now managed to find devices but the only thing I can find in the list that comes near to printers is WSD print device and it says all drivers are up to date Have I gone to the wrong device page also how do stop something appearing when turning on computer from cold in "Startup"
     
  3. gameofthrones30

    gameofthrones30

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    30
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    US
    Ratings:
    +2
    If this is a new one, you could contact the technician to set it up for you
     
  4. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    thanks:lesson:
     
  5. scythefwd

    scythefwd
    Active Member

    Joined:
    Dec 3, 2014
    Messages:
    150
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Virginia, USA
    Ratings:
    +13
    got into setup on the printers menu.. All it means is that there is a firmware update available for ya. Its one of the menu options, but I forget exactly in the tree its at.
     
  6. chaz

    chaz
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Messages:
    4,061
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    107
    Location:
    sussex
    Ratings:
    +264
    Thanks for that scythefwd it worked! Iam so used to doing updates thought the computer & not the printer. I will have to remember that. Now the second Problem if Say I want to print this page I go to print on screen it asks me to save which i do not want to do then I have go to the PDF files where the page is held then open it then print but my old Cannon I would press print and it would do it straight away with going to different places to do the print can i change this to like my old computer without going to though PDF files etc.Thanks
     
  7. scythefwd

    scythefwd
    Active Member

    Joined:
    Dec 3, 2014
    Messages:
    150
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Virginia, USA
    Ratings:
    +13
    I haven't the foggiest whats going on with that. I have a 5520, but it prints just like any other printer i've owned.
     
  8. Chris Muriel

    Chris Muriel
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 14, 2002
    Messages:
    7,281
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +763
    This can happen if on a previous occasion you printed to PDF; after you select "print" (or Control-P) there should be an option to change printer (accessed by a little arrow which opens a dropdown menu). Change it from "PDF" to your real printer in that dropdown menu.
     
  9. gameofthrones30

    gameofthrones30

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    30
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    US
    Ratings:
    +2
    Have you tried printing a text file or a word document, maybe even a webpage off the internet.
     
  10. gameofthrones30

    gameofthrones30

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    30
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    US
    Ratings:
    +2
    There may be some settings that are missing which is preventing you from printing directly. But try the ones that I mentioned above and let me know, I can help you wit this.
     

Share This Page

Loading...