1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

plasma. change in picture shades help

Discussion in 'Plasma TVs' started by pauladamss, Jun 9, 2005.

  1. pauladamss

    pauladamss
    Standard Member

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    newbury
    Ratings:
    +0
    can anyone help just purchased a hitachi 42pd7200 and never had a plasma b4.this is a little hard 2 explain but on viewing sky and dvd back ground picture brightness seems 2 be going up and down 4 no reason seems 2 be worse when 4 example movment in 4 ground white clouds in back ground changing in shade, is this a common problem with plasmas or is there a fault any ideas??????????????
     
  2. John

    John
    Moderator

    Joined:
    Dec 13, 2002
    Messages:
    11,005
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,685
    Contrast mode set to Auto ??
    JS
     
  3. pauladamss

    pauladamss
    Standard Member

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    newbury
    Ratings:
    +0
    doesnt seem 2 have sorted it
     
  4. gizlaroc

    gizlaroc
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 26, 2001
    Messages:
    8,782
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Norwich
    Ratings:
    +660
    Sounds faulty, there was a really long thread on www.avsforum.com regarding black level fluctuation on the PW7 when used with S-Video input, maybe have a read of that thread and see if it sounds similar?
     
  5. John

    John
    Moderator

    Joined:
    Dec 13, 2002
    Messages:
    11,005
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,685
    Sorry , didn't make myself to clear :oops:
    If its set to auto , set it to normal
    JS
     
  6. mafioso

    mafioso
    Standard Member

    Joined:
    Apr 28, 2002
    Messages:
    67
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Make sure Black Enhancement is turned Off. This should sort it.

    Whilst you're doing that you may want to turn YNR,CNR,LTI, CTI, Auto Color and Film Mode off aswell as they offer no improvement when activated
     
  7. Insane Devil

    Insane Devil
    Standard Member

    Joined:
    Jun 4, 2005
    Messages:
    8
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Ratings:
    +0
    Hey PAULADAMSS, have u been able to rectify the problem with the advise given from the other members here???

    coz i am planning to buy the same model u have bought...and am worried abt it...can u plz let us know if u have solved it.

    thanx pal.
     
  8. pauladamss

    pauladamss
    Standard Member

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Messages:
    10
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    newbury
    Ratings:
    +0
    no not sorted going 2 change scarts round c if that helps cant c it though. can do without waiting another 5 weeks 4 replacement.
     
  9. Insane Devil

    Insane Devil
    Standard Member

    Joined:
    Jun 4, 2005
    Messages:
    8
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Ratings:
    +0
    well, paul, let us know once u r able to fix it, so i can then decide to go for it or not .

    thanx.
     
  10. neilios

    neilios
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Messages:
    7,022
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    halifax
    Ratings:
    +2,592
    Try the settings i posted in the pd7200 what do you think posts ,they may help ,if not i dunno .

    Insane devil i wouldnt let it put you off pauladamss is the first person to have a fault so far .
    :)
     
  11. Gav N

    Gav N
    Standard Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    3
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +0
    Paul, I seem to be having the same thing happen on my 42pd7200 which I have recently purchased.I'm new to the forums and Plasma TV's and was wondering if I was doing something wrong!?Found two other threads that mention the same brightness issue > 7200 what do you think? and 7200 picture settings.One member has sent an email to Hitachi re this but have not seen a response as yet.Have you managed to sort the problem?I'm considering letting an Hitachi engineer come out and take a look, just for peace of mind if nothing else. Have altered picture settings etc but just wondering if their is a fault.
     

Share This Page

Loading...