1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pioneer VSX-D812 Overload

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by Mark123, Feb 2, 2004.

Tags:
  1. Mark123

    Mark123
    Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    452
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +35
    At the weekend I had my amp pretty loud, but not THAT loud (-20db on the display).

    The sound cut out and the display said 'Overload' and then switched into standby mode. What would have caused this and could it have done any damage?

    Thanks
     
  2. Contar

    Contar
    Standard Member

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Messages:
    103
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Near London on the M1
    Ratings:
    +1
    -20db is not really too loud for a current amp of this type. Questions though before we can answer your question.
    What Speakers are you driving ?
    Also have you checked all the speaker cables from each speaker to the amp. A short circuit of speaker wires touching can cause this. I hope it didn't cause any damage.
     
  3. Mark123

    Mark123
    Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    452
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +35
    Hi Contar,

    My speakers are: B&W 603s3 main, B&W LCR600s3 centre, Kef 'Eggs' surround and REL Quake subwoofwer.

    When I swicthed the amp back on everything seemed to be fine.

    Don't know if it is a problem with the cables because everything was fine up to when it happened and it has also been fine since. I will have a look around the back of the amp tonight.
     
  4. Mark123

    Mark123
    Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    452
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +35
    Cables seem fine :confused:
     
  5. philthyanimal

    philthyanimal
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    can't remember wich page, but in the manual for the AX3(i would imagine the 912 is pretty much the same manual) there is a section called technical titbits, and this also has a troubleshooting setion. in there it tells you what to and what could have caused the overload, or overheat message to flash up.
     
  6. layerfire

    layerfire
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    any luck getting this to go yet?
     
  7. Mark123

    Mark123
    Active Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    452
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Belfast
    Ratings:
    +35
    Still have no idea what caused this, but I have had no further occurences or problems since.
     

Share This Page

Loading...