1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pioneer PDP 506XDE problems

Discussion in 'Plasma TVs' started by marklintonarnol, Sep 27, 2005.

  1. marklintonarnol

    marklintonarnol
    Active Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    348
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Hi there im new to this forum. Have a 6th gen pioneer 50" and i have had problems that im not happy about as its only a week old

    1. A pixel has dropped out near the top left hand corner
    2. It is suffering big time from after image burn (after just 15 mins of watching sky sports, cebeeies etc
    3. In the Sky+ planner part of the blue bars are yellow on the end

    Any suggestions and i am running it in Contrast, brightness etc set to low
    Does not bode well im afraid :mad:
     
  2. yellowpostit

    yellowpostit
    Standard Member

    Joined:
    Jun 27, 2005
    Messages:
    177
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +0
    I have a 436 and have none of these problems. I've not noticed any dodgy pixels, no image retention, and no colour problems (although I don't have Sky+). My only gripe is the blacks in the dark, but from the sound of things, no plasma can get down to a true black (total absense of light). Some get a darker the the pio's, but it sounds like a lot of it is to do with perception and an ambient light balance.

    Have a quick read the warranty card - it mentions something about dodgy pixel tolerance and image lag. Play as much as you can with the settings for as long as you can, and if your screen still exceeds the tolerance of the warranty, call your retailer.
     
  3. alwyn

    alwyn
    Active Member

    Joined:
    Dec 10, 2002
    Messages:
    562
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    west country
    Ratings:
    +13
    Try the following settings and see if this corrects your colour problem
    colour -8
    bright +4
    contrast +30
     
  4. kev777

    kev777
    Standard Member

    Joined:
    Jun 27, 2005
    Messages:
    144
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    likewise, not noticed any problems on my 506, though I have got the contrast -20 on standard while running it in.. and the kids have had Cbeebies on as well..
     
  5. phcahill

    phcahill
    Standard Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    45
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I have the 506XDE. No such problems.
    I'd report it quick before they say "this is normal" on plasmas.
     
  6. Dog with 3 legs

    Dog with 3 legs
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I've had a 504,5 and now a 6. Not had any of these problems.

    I would rejct the screen quickly. Hope you bought it from a reputable dealer.
     
  7. MAW

    MAW
    Banned

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    14,082
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Nr Dorking
    Ratings:
    +412
    Installed 2 506 now, neither of them have suffered any image retention so far, both have Imerge soundservers in the system, which have static graphics, though well adapted to plasma displays, subdued colours/grey not white lettering. No dead pixels either though that's the lap of the gods with any plasma. It's unusual with Pioneer, you seem to have a 'friday afternoon screen' in old production speak. The sky+ planner sounds like a more serious issue, I think I'd contact my dealer if I were you.
     
  8. Glasgow Adam

    Glasgow Adam
    Standard Member

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    30
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I too have a 506, for the first two or three hours i had an odd green tint to everything - this died out after a short while and after a little fiddling with Digital Video Essentials I have a great picture - played halo 2 for over 2 hours last night and got not a trace of burn in (i think i was chancing my arm a bit though).

    I have one dead pixel (near the centre), but if you stand more than three feet from the screen you can't see it. I think one or two dead pixels are to be expected.

    I'm very happy with it - but you must use good cables, i've found black levels to vary a lot dependning on signal and cable choice.
     

Share This Page

Loading...