1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pioneer 575 and playing 'xvid' files

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by mystic_bertie, Oct 27, 2005.

  1. mystic_bertie

    mystic_bertie
    Banned

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    560
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    i downloaded a movie which was in the xvid format, i dont know the difference between xvid and divx. Anyway the pic was good for what fitted onto 1 cdr. It was for kids anyway so quality not an issue.

    So i burned the file onto a cd using nero and burn iso cd. I found the playback a little bit jerky. I read posr with similar problems so i got mpeg4modifier and removed the packed bitstream, done another copy and it was still the same, the file plays fine on my pc.

    Any suggestions what the problem is, i copied some mpeg clips and another 700mb xvid file and they played great. The xvid file this time did not have packed bitstream.

    cheers
    rob
     
  2. NX3

    NX3
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    3,488
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +332
    You've removed packed bitsteam and its still jerky. Is it NTSC file, 29 fps and you've got your play set to PAL ? Try setting the Pio to AUTO or NTSC and see if its ok.
     
  3. mystic_bertie

    mystic_bertie
    Banned

    Joined:
    Mar 26, 2005
    Messages:
    560
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    is it possible to switch between ntsc and pal on the 575

    i searched through the menu last night and i cant see that option

    cheers :thumbsup:
     

Share This Page

Loading...