1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pioneer 565A and SCART autoswitching?

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by Ono, Oct 31, 2003.

  1. Ono

    Ono
    Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2000
    Messages:
    1,410
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    London
    Ratings:
    +101
    I've connected my new Pioneer 565A to my Sony TV via a full pin SCART lead and it doesn't autoswitch the TV when I play a DVD.

    It autoswitched fine with my old Sony DVD player with exactly the same leads so it I reckon it's the DVD player.

    Is there a setting I need to turn on in the options or something. I've had a look and also tried the manual and can't get it to work.


    Outputting RGB to the TV.

    Any ideas? Anyone have a 565A and get autoswitch?
     
  2. Cadire

    Cadire
    Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    146
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sussex
    Ratings:
    +10
    Works fine here.

    I don't recall having to select an option to enable it though, it just works.

    Having said that, I would have thought that autoswitching would be set up on the TV (that's from a novice's perspective btw, so don't take it as gospel :)).
     
  3. Ono

    Ono
    Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2000
    Messages:
    1,410
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    London
    Ratings:
    +101
    OK - cheers.

    Maybe it's just that I haven't pushed the SCART connectors in hard enough.

    Can't be arsed to check it now. Gonna take the whol system apart and rewire tomorrow anyway.
     
  4. Ono

    Ono
    Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2000
    Messages:
    1,410
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    66
    Location:
    London
    Ratings:
    +101
    Sorted now.

    It was the SCART switcher going into the passthrough SCART that was messing things up.

    Cheers.
     
  5. OneEyedStuart

    OneEyedStuart
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    4,871
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Falkirk, Scotland
    Ratings:
    +832
    Ono,

    I have the 565 wired into the tv via rgb cart. It auto switches fine. I have however noticed a slight funny with the machine.

    I have my sky box pluged into the 565's second scart input and use this as pass through to the tv when the 565 isn't playing discs. Allows me to use rgb on the sky as well as the 565 as my tv only allows one rgb scart input.

    What I have noticed is if when playing a disc the aspect ratio on the sky box changes then the aspect ratio on the playing film changes to match. Most odd. What I tend to do now is turn off the sky box when playing discs.

    An inconvenience but not a major one.

    Keith
     

Share This Page

Loading...