1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pioneer 436XDE Question

Discussion in 'Plasma TVs' started by AFSTER, Oct 2, 2005.

  1. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
    1 - Can u get these speaker in silver like the old model or they come just in black

    2 - What is a good wall mount to get for one of these

    3 - What brand HDMI cable would i need to connect it to the media box. Does one come to plug from tv into the media box or do i need to buy one

    QED QUNEX HDMI thats what i was looking at.

    4 - My dvd player has fiber optic out, so can plug that into the media box or do i have to use scart

    Cheers
     
  2. dodgyd

    dodgyd
    Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    839
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +71
    1 - I believe you can choose either colour
    2 - I got the one from AV-Sales, it's tiltable. Mine is a 435 but I think the fittings are the same.
    3 - You get all the cables you need to connect the media box to the screen.
    4 - Only digital input is HDMI on the media box (I think!).

    Dave.
     
  3. paulst10

    paulst10
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11,845
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,505
    yeh the optical out on the back is for the sound coming out of the tuner box , as for a HDMI cable i will recommend chord co HDMI £80 or van den hull HDMI £50
     
  4. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
    So if the optical on the medai box is for sound out, can i plug that into my sony dvd player and use the surround system on that?

    so i dont actually have to buy now cables that go from the tv to media box, like better one or anything?
     
  5. paulst10

    paulst10
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11,845
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,505
    no because they are both optical outs , you can however plug them both into your av amp.

    you dont need to buy new cables from screen to tuner box no, but they do sell better ones, so you can upgrade those if you want. i have got the wireworld upgrade kit for pioneer plasmas and i am very happy with it
     
  6. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
  7. paulst10

    paulst10
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11,845
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,505
    on the video 1 section on the back it looks as if you audio ins L + R you can get a pair of phono cables from the audio outs on the tuner box to audio ins on the back of the sony
     
  8. paulst10

    paulst10
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11,845
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,505
    not 100% sure but it looks as if you have an optical in on the back of the sony , if it is then yes you can use that
     
  9. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
    Just had a look at the back the first left it says in and the is out

    so i just get an optical cable and plug it from the media box "output" on the "in" optical on the player

    if so what brand is good?
     
  10. paulst10

    paulst10
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    11,845
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,505
    yep thats right mate, i have a chord co optichord £40 that i use for my sky+
     
  11. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
    If i did that does that mean the sound is used for the optical or do i still need scart cable to into the media box and dvd player

    because if its only the sound then is there actually any need to get the side speakers on the tv
     
  12. AFSTER

    AFSTER
    Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,506
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +53
    also PDK-WM02 is that worth getting or do i just get a nomal one

    whats a suitable alternative?
     

Share This Page

Loading...