Philips DVP 5960 Multichannel over Co-ax?

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by Alfa Male 156, Jan 19, 2008.

  1. Alfa Male 156

    Alfa Male 156
    Standard Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    21
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Hi,

    I've recently bought a Philips DVP-5960 and an HD LCD TV which I've connected to via HDMI.
    I've got the digital coax from the player hooked up to my AV amp but can't seem to get Multichannel output, only stereo.

    The players got the latest official firmware, do I have to use a hacked firmware to get multichannel over coax when HDMI is connected, that just seems odd? :mad:
     
  2. Andy98765

    Andy98765
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    10,472
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,365
    Set the DVD player to.
    Bitstream out.
    Aspect 16:9.
     
  3. Alfa Male 156

    Alfa Male 156
    Standard Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    21
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    The player doesn't have an option of Bitstream Out, only Digital Audio LPCM all, which I believe is upposed to mean multichannel out, but doesn't work.
     
  4. Andy98765

    Andy98765
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    10,472
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    133
    Ratings:
    +1,365
    Often on DVD's the output is stereo, but have you tried going into the DVD menu and requested 5.1 out?
     
  5. Alfa Male 156

    Alfa Male 156
    Standard Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    21
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Oh bugger, I've found out what the problem was, for some reason my amp was set to 2 channel not 5.1, just one push of a button was all it took! :suicide:

    Thanks for your help Andy.
     
  6. jg213

    jg213
    Active Member

    Joined:
    May 20, 2007
    Messages:
    513
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +16
    I need help with this problem also. I got a Onkyo 605 amp and cant get any sound coming from my speakers at all ???

    Ive jus set-up over the weekend ?
     

Share This Page

Loading...