Philips DTR 1500 fault help please?

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by Adam_Lee25, Aug 8, 2005.

  1. Adam_Lee25

    Adam_Lee25
    Standard Member

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Messages:
    5
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +0
    Hi,
    My Philips DTR 1500 recently just stopped working and now all I get is a blank screen and the two LED's on the front of the freeview box seem to flash out some kind of fault code.

    The light sequence Im getting is: - Right hand LED on for a couple of seconds followed by a quick succession of maybe 30 flashes then both LED's are lit red for a couple of seconds before the sequence repeats itself.

    I’ve tried leaving it plugged in for days in case it was trying to update? I’ve Tried holding the low power button for 5 seconds to reset the box and I’ve even tried holding the + button whilst reconnecting the power. But nothing seems to help? Does anyone know what’s wrong with it? how to fix it? or has suffered the same fate and binned the unit?

    Any help would be most appreciated.

    Regards

    Adam
     
  2. Adam_Lee25

    Adam_Lee25
    Standard Member

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Messages:
    5
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +0
  3. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,838
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +979
    I have the 1500 but it's been a faultless performer, couldn't even say where the manual is now:)

    Try the DTT forum over at DS, you may find what you are looking for.
     
  4. hanxslf

    hanxslf
    Active Member

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    153
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    north yorkshire
    Ratings:
    +4
    restore ''virgin mode'',as new out of box.

    --------------------------------------------------------------------------------

    try this mate,

    disconect power,
    keep pressing '+' button while connecting power,
    led will start to blink orange while red led remains on,
    release the '+' button.
    briefly press the '+' button.red led is still on and the multicoloured led is blinking red.
    enter code with remote 9900
    once entered,multicoloured led is green.in case of a bad code led stays red
    wait untill the receiver re starts by displaying the first install wizard.

    good look mate. this is taken from my dtr1500 manual and it worked on my own box
    __________________
     
  5. Adam_Lee25

    Adam_Lee25
    Standard Member

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Messages:
    5
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +0
    Thanks for your help chaps but non of that seems to work. Its just fecked I think. I bought another philips one from argos for £45 from argos instead. I guess Ill just bin it. Shame really it seems a waste :(
     

Share This Page

Loading...