1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Philips 963SA for £140 delivered

Discussion in 'Shopping, Deals, Discounts & Bargains' started by DarrenH, Jun 6, 2005.

  1. DarrenH

    DarrenH
    Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    567
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +7
    Philips DVD963SA from Play.com for £139.99 delivered

    Seems like a baragain to me... ordered one, now just looking for a kind soul to lend me a pronto / urc 4300 / 7560 to mod to region free!

    See here for the link.
     
  2. tulloch2003

    tulloch2003
    Active Member

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    855
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Port Talbot
    Ratings:
    +15
    Hi you can make it region free with it's remote m8. Forgot the numbers now.

    Regards Tulloch
     
  3. DownToTheBone

    DownToTheBone
    Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Messages:
    156
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +4
    Now only £99 ...
     
  4. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    Holy **** that is the bargain of the year, how the hell can they sell it for that price!

    Andy.
     
  5. rlm

    rlm
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    So for £99.99 would you say there is anything better out there now? Or should those of us looking to buy a decent value dvd player snap this one up? I'm very interested but want to know what the people in the know think.
     
  6. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    It's a bloody bargain for £99.99. Seriously, it's audio performance is excellent and it has SACD. It can be tweaked to improve the already good audio side of things and can be SDI modded. Do a google for it and read some of the opinions, check on avsforum. It can be hacked for multiregion and PAL progressive (think you need a pronto for the multi region but don't hold me to that).

    Cheers
    Andy
     
  7. jont

    jont
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    3,861
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    near Aylesbury
    Ratings:
    +394
    I've seen conflicting data about dvd-a playback ... play.com says it does - the hcc review says it doesn't ... ???

    As my AV8 only has one set of multi-channel inputs I'm looking for a good player that does sacd and dvd-a so I'll retire that part of my DV27a ...

    Jon
     
  8. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    It doesn't do dvd audio
     
  9. franc

    franc
    Active Member

    Joined:
    Sep 12, 2002
    Messages:
    437
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bucks
    Ratings:
    +7
    Hi. How does the PAL/NTSC progressive/component output compare with that of the pioneer 575?
    Better?, worse? or about the same?

    regards FRANC
     
  10. uretsai

    uretsai
    Active Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    761
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London
    Ratings:
    +16
    would you say this is better than the pioneer 575a?
     
  11. Parmenion

    Parmenion
    Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    1,162
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Out there
    Ratings:
    +27
    I have owned both of these machines, although admittedly, not at the same time.

    I don't think there is much in it regarding picture quality from component.

    If I was pressed, I would say the pioneer had the edge.

    regards

    Parmenion
     
  12. jont

    jont
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 8, 2002
    Messages:
    3,861
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    near Aylesbury
    Ratings:
    +394
    Grrrr ... anyone any thoughts on a good player to do both then ?
     
  13. DarrenH

    DarrenH
    Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    567
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +7
    I have to say that since posting this fantastic bargain at £140, I returned it as it was clearly a previously owned unit. But, now it's down to £99.... I have re-ordered - fantastic! :smashin:
     
  14. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    Why was it obviously preowned? Play would be on very dodgy ground if they didn't advertise it as such surely!
     
  15. Parmenion

    Parmenion
    Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    1,162
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Out there
    Ratings:
    +27
    Derrrrrrr...........

    Parmenion
     
  16. DarrenH

    DarrenH
    Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    567
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +7
    The box had been re-sealed with a further bit of clear tape over the original clear tape. Also, the mains cable was not secured in the usual twisty tie wrap and was in fact tangled up in a knot. It definately looked as though it had been used to me.

    However, in Play's defence, they agreed to take it back at no cost and no arguments. Now there are some who may read something else into that swift response, but let's give them the benefit of the doubt - I have never had a problem with them in the past.
     
  17. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    hmmmmm
     
  18. CosmosD

    CosmosD
    Active Member

    Joined:
    Oct 28, 2004
    Messages:
    163
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Dover
    Ratings:
    +7
    Received mine today and although the box appeared to have been re-sealed, all inside was perfect and as originally packaged. Got two user manuals though which is a bit strange!
    P-Scan hacked-it although I have no use fo this at present, but who knows what the future holds.
    Multi-Region hack to follow when I get my OneForAll remote.
    I think it's a great piece of kit for the money and I'm looking forward to my first adventure with SACD.
    My Thanks to O.P.
     
  19. nealgs

    nealgs
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    got mine today in the post - usual quick delivery from play :)

    What's the P-Scan hack for then? and anyone in the Leeds area with a suitable remote that could assist with the multi-region part.

    How do you find out current firmware version??

    cheers
    Gary
     
  20. tulloch2003

    tulloch2003
    Active Member

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    855
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Port Talbot
    Ratings:
    +15
    @nealgs

    Other hack posted by Boogieman, April 29 2003:
    1. Regionhack Philip DVD963 SA (made on a German player - region 2 Europe 2003-04-29)
    2. PAL progressive hack


    1. Regionhack Philip DVD963 SA

    You need an alternative remote - I used the Philips Pronto.
    Other ways to enter the RCE is found here:
    http://reijndert.homelinux.com/
    Click "Other ways to RC6" for a list of devices You can use to achieve the same thing as point 1 - 12 in instruction below (the points where I used the pronto)

    Philips Pronto as the extra remote:
    1. Connect the Pronto to your PC
    2. Start the Pronto Edit (I Used ver 4.0.5)
    3. From the menu, select Device followed by Add Device. A new device will appear in the list on the left.
    4. Go to the Device Properties for the newly added device.
    5. Go to the Action tab.
    6. Pus set IR
    7. Push advanced
    8. Click RC5/6. A new window will appear. Select RC6 mode 0.
    9. Enter the value 4 at System.
    10. At the Command, enter 235.
    11. Press OK when you're ready.
    12. To transmit the code, do NOT disconnect the Pronto from the PC, start the IR test by clicking: test IR.
    13. (Key in 085 on philips remote if dashes do not apperar at once)
    14. The DVD player's display will change to the dashes required for entering the region hack.
    15. Enter Hack code using philips remote:
    Key in the following numbers using Philips' own remote:
    22 22 22 00 52 55
    16. Press Play.
    Your player is now region-free


    Regards Tulloch
     
  21. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    Don't you need to press PLAY after entering the 222222005255 code?

    Andy
     
  22. tulloch2003

    tulloch2003
    Active Member

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    855
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Port Talbot
    Ratings:
    +15
    Yes you do sorry, info all sorted now :oops:

    Regards Tulloch
     
  23. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    Ok, I've got a oneforall 7562 and am trying to do the multi region hack. I've set it to code 0539. I press DVD, Magic then enter 085 but the display doesn't change to ----- . Any idea what I might be doing wrong as I'm stumped

    Cheers
    Andy
     
  24. nealgs

    nealgs
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    thanks tulloch2003, have seen that, but don't have any of the remotes mentioned in it - hence asking if anyone could assist.

    Have done the p-scan hack, not had chance to test anything yet, but MR is important issue.

    cheers
    Gary
     
  25. zAndy1

    zAndy1
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 26, 2002
    Messages:
    19,607
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    5
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +6,707
    It's ok, sussed it out, had to enter 00085 not 085. Can take the oneforall remote I 'borrowed' from Argos back tomorrow now and get a refund!

    Cheers
    Andy
     
  26. tulloch2003

    tulloch2003
    Active Member

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    855
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Port Talbot
    Ratings:
    +15
    Glad your all sorted zAndy1 :thumbsup: .

    Regards Tulloch
     
  27. Nic Rhodes

    Nic Rhodes
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 23, 2001
    Messages:
    17,133
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    133
    Location:
    Cumbria
    Ratings:
    +1,277
    These are new kit from what I have seen, I suspect that PS PAL might have been eneabled already, hence the box tape.

    I think of this player as a £400 that performs well outside it's price bracket. Digital audio is between Arcam (not as good as) and the Denon 3910 / Pioneer 868 for me (better). CD is the same as a quality £300 dedicated CD player (VERY decent for DVD players). SACD is very fine as well. Component output is like good quality (on par with Denon / Pioneer etc) but the MPEG decoding is MUCH better and it is uses the DCDi chip if you like that side of thing. SDI'ed it gives the best picture I have seen from DVD (along with many others....now)

    http://www.progressive-av.co.uk/dvd_players/SDI-DVD.htm

    http://www.crtprojectors.co.uk/sdi_dvd.htm

    This is player bundles with top CRT 9 inch projectos at £30k.

    £99!! It is not the best at anything (except SDI video) but it is consistently fine in all the important areas.
     
  28. nealgs

    nealgs
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    can't find that remote model on argos website, they have a one-for-all 4 way digital http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/s...atalogId=3151&productId=131303&clickfrom=name and a one-for-all 6 way remote http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/s...atalogId=3151&productId=120349&clickfrom=name

    is it any of these??

    cheers
    Gary
     
  29. nealgs

    nealgs
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Well, not sure if i'm missing something or what, but for some reason i'm not getting anything on the players display panel - completely blank, no info shown at all, yet it was fine yesterday. DVDs play fine, OSD is shown fine, just display panel is blank

    I wonder if they are so cheap as they are recon units??

    unless some one knows how the panel can be turned on/off, the player will be going back to Play ASAP :mad:

    Great start this is

    Gary
     
  30. tulloch2003

    tulloch2003
    Active Member

    Joined:
    Mar 21, 2003
    Messages:
    855
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Port Talbot
    Ratings:
    +15
    Have you turn off the display with the remote by mistake. Read the manual for this info ok.

    Regards Tulloch
     

Share This Page

Loading...