1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Philips 32pf9986 . How do i check software version.

Discussion in 'LCD & LED LCD TVs' started by kumamoto, Mar 6, 2005.

  1. kumamoto

    kumamoto
    Banned

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    1,100
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Watford
    Ratings:
    +17
    I have read various threads on the philips lcd tv and i know they say that by pressing 123456 will show you the system menu.
    I may be doing something wrong,but everytime i press these buttons it just changes the channel !!!

    Please help :mad:
    I suspect it is version 1.3 becuase it wont show apicture via component,but its not a problem becuase i have ordered a dvd player with HDMI.

    Many thanks for your input
     
  2. Dogboats

    Dogboats
    Standard Member

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Messages:
    63
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I think it's 123654 not 123456.

    HTH. ;)
     
  3. kumamoto

    kumamoto
    Banned

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    1,100
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Watford
    Ratings:
    +17
    thanks dogboat, it is version 1.3.
    Have to get that hdmi enabled dvd player,still pictures from scart are brilliant!!
     
  4. kumamoto

    kumamoto
    Banned

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    1,100
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Watford
    Ratings:
    +17
    is there any other gotchas with version 1.3 other than cant use component over DVI ???
     
  5. EffTee

    EffTee
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    196
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bristol
    Ratings:
    +5
    The differences between the firmware versions aren't well documented. The lack of component via DVI on 1.3 is the only significant one I'm aware of.

    I've said this before on these forums - if you get a 1.3 send it back. It's really surprising how many of them are still cropping up.

    EffTee
     
  6. jimsan

    jimsan
    Active Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    1,610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Dumfries, SW Scotland.
    Ratings:
    +9
    EffTee,

    I was assuming that Kumamoto has had this set for a while. I haven't heard of anybody recieving a 'new' v1.3 for a while now...

    Jimmy
     
  7. kumamoto

    kumamoto
    Banned

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    1,100
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Watford
    Ratings:
    +17
    can't take the player back, it was bought in november and taking it back is no option!!
    Since i am getting the marantz 9500 which is equipped with HDMI, i suppose i am fine.
    I am otherwise very happy with the TV
     
  8. EffTee

    EffTee
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    196
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bristol
    Ratings:
    +5
    Yeah, sending it back might be a problem. Having said that - my Dad paid for his in October and after it spent 2 months being "upgraded" he finally got a replacement in January :eek:

    If you're going DVI it's really not a problem.

    EffTee
     
  9. Dogboats

    Dogboats
    Standard Member

    Joined:
    Feb 2, 2005
    Messages:
    63
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    John Lewis in Welwyn Garden City sent me a 1.3 in the first week of February. After much messing about they replaced it but the replacement doesn't work (completely blank screen) although it was a 2.2.

    That one has to go back and, although I'm getting a refund, I'm gutted that I haven't got a working one. I love this TV and the ambilight feature is superb. I'll never be able to settle for a non-ambilight TV now. :(
     
  10. jimsan

    jimsan
    Active Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    1,610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Dumfries, SW Scotland.
    Ratings:
    +9
    3rd time lucky Dogboats....

    Jimmy
     
  11. jonf

    jonf
    Standard Member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    240
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Sorry to be useless - but on the software version line - what part do i read to get the version? is it the number after the 'TX' or the number after the 'EU-' ?
     
  12. jimsan

    jimsan
    Active Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    1,610
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Dumfries, SW Scotland.
    Ratings:
    +9
    The one after the EU-

    Jimmy
     
  13. jonf

    jonf
    Standard Member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    240
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Thanks. Much appreciated. Now need to get it sorted - its on 1.3!!
     

Share This Page

Loading...