1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pd50 Service Menu

Discussion in 'TVs' started by PUD the Ancient, Jan 24, 2005.

  1. PUD the Ancient

    PUD the Ancient
    Active Member

    Joined:
    Apr 25, 2003
    Messages:
    1,607
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    notts
    Ratings:
    +151
    Can anyone tell me how to get into the service menu and how to adjust the picture to the right. Any input would be greatly appreciated.
     
  2. eXOBeX

    eXOBeX
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Service Menu 1
    Set the bass to maximum
    Set the treble to minimum
    Whilst pressing V on the front panel, press INDEX on the remote

    Service Menu 2
    Set the bass to maximum
    Set the treble to minimum
    Switch to channel 99
    Switch to AV (makes it easier to stay on channel 99 when doing the next step)
    Whilst pressing V on the front panel, press INDEX on the remote
    Go to the last option in Service Menu 1
    Press HOLD

    Fastext buttons navigate and adjust, STR button stores setting (if you move from one setting to another the altered value is lost unless you STR it first).

    p.s. you REALLY don't want to screw around with the set of hex values in Service Mode 2, they'll mess around with your menu, disable features that exist, enable features that don't exist, and worse.
     
  3. PUD the Ancient

    PUD the Ancient
    Active Member

    Joined:
    Apr 25, 2003
    Messages:
    1,607
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    notts
    Ratings:
    +151
    Thanks very much for the info.
     
  4. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Could these Hex values in service menu 2 be the key to enabling HD support on the PD50's?

    Clutching at straws?
     
  5. hossacd

    hossacd
    Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    115
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +18
    The PD30/50 are available in Australia (different model numbers though) which are HD enabled on the component inputs, there has been rumours that a firmware hack on the UK model or even updating the UK set with the Australia firmware will enable HD and a couple of folk have mentioned a HD hardware upgrade for the PD30 but I have never heard of anyone sucessfully getting a UK PD30/50 to display HD, it would be nice though as there are a few boxes about now that convert HDCP HDMI to component or remove the HDCP and pass on the HDMI.
     
  6. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Sounds promising, I think. :rolleyes:
    But how on earth does one do a firmware update? Wheres the interface?
     
  7. hossacd

    hossacd
    Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    115
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +18
    I suspect it would be through the infra red port for the remote could be done with a laptop with a IR port, I remeber folk region hacking Sony DVD players this way after downloading the hack off the internet.
     
  8. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Sounds promising, I think. :rolleyes:
    But how on earth does one do a firmware update? Wheres the interface?
     
  9. Golfpunk

    Golfpunk
    Active Member

    Joined:
    Feb 10, 2005
    Messages:
    383
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +4
    Great - I've been googling this for ages to try and get it. Just got a copy of DVE as never been truly happy with the picture on the PD50 and I swear that the pincushion is going worse every day. Seem to get a slightly funny bending when the Sky banner comes and goes.

    I think the rumour of the HD firmware upgrade will go down in history along with "rat in KFC" and "man juice in girls curry"...... :devil:
     
  10. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    All true! ;)

    So the HD PD50 mod must be too! :clap:
     

Share This Page

Loading...