1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PD30 HD compatible?

Discussion in 'TVs' started by GadgetObsessed, Oct 13, 2003.

  1. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    I have just got back from the US and saw that they have a Panny TV there that looks exactly the same as my 36PD30. They call it the 34WX53. The only difference appears to be that the US model is HDTV compatible (I assume it supports 1080i).

    I was really impressed by the HDTV detail aned thought it was a shame that my PD30 couldn't display 1080i.

    Today reading What Video Widescreen Entertainments review of the 32PD30 I notice that in the features is says "HD compatible with modification"!!

    Does anyone have any idea what this modification is?
     
  2. Totalnoobee

    Totalnoobee
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I asked the same same question sep. 16th, thats almost a month ago, and got no reply.
    It seems no one knows about this.
     
  3. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    If anyone has the Sptember edition of the magazine can they tell me who the author of this (group) review was? Then I will try and email them to see what they say.

    I ahve already emailed the techie email at the magazine and Panasonic themselves. No replies yet though.
     
  4. AndyX

    AndyX
    Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    84
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    11
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +13
    I was in a Panasonic specialist shop. The manager there claimed the PD30s were used in Japan as a HDTVs
     
  5. cybamerc

    cybamerc
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    The PD30s and the new PX20 use Panasonic's high resolution tube. It can't be long before they start supporting HDTV. Especially with JVC doing getting ready to introduce their HDTVs.
     
  6. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    Does anyone have a PD30 and a 720p or 1080i source to try with it?
     
  7. smultron

    smultron
    Standard Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    60
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +1
    Should be 1080i, since even the 34WX53 doesn't support 720p.

    From beisammen.de:
    ALSO, ich hab den 32PD30D und der kann auf jeden Fall KEIN HDTV darstellen!
    Probiert mit NTSC XBOX und High Definition Pack (YUV). ab 720p (geschweige 1080i) kann der TV nichts mehr darstellen!!!! (Getestet mit kompatiblen 720p Spielen).

    NTSC XBOX with 720p output didn't work with the 32PD30D.
     
  8. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    What does "geschweige 1080i" mean?
     
  9. smultron

    smultron
    Standard Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    60
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +1
    should read as ....720p(let alone 1080i).....
    but this is speculation since XBOX cannot output 1080i.
    Hope this helps.
     
  10. Chris Muriel

    Chris Muriel
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 14, 2002
    Messages:
    7,108
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +713
    It means "let alone 1080i" or alternatively :

    "Not to mention 1080i" - but I just did :laugh:

    I haven't read the source so you'll have to put that in context with the rest of the original sentence.

    Chris Muriel, Manchester.
     
  11. toyyot

    toyyot
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    hi i have emailed panasonic france
    and pd30:
    480p -> ok
    576p ->ok
    720p -> no
    1080i ->no
    and thomson 32wb642 (emailed thomson france)
    480p -> ok
    720p -> ok
    1080i ->no
    in PAL and NTSC
    and jvc hv-(32 and 28)P37 (i call jvc france)
    480p -> ok
    720p -> no
    1080i ->ok
    in PAL and NTSC

    ;)
     
  12. Totalnoobee

    Totalnoobee
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    toyyot,
    Do you mean that the Thomson and the JVCs can't take 576p?
     
  13. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    My original question concerned a modification that can be made to make the PD30 accept HD.

    Therefore I would not expect an unmodified PD30 to accept a 720p or 1080i signal. I was just curios to see if it did.

    I still do not have any details as to what the modification is. The PD30 is sold in Japan as an HDTV and the US version (34WX53) has an identical chasis. So it may just be that HD is disabled in the firmware of European versions of this set.
     
  14. cybamerc

    cybamerc
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
  15. BrianC

    BrianC
    Active Member

    Joined:
    Jan 20, 2003
    Messages:
    2,190
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +101
    yes the xbox can output 1080i. Soul Caliber II supports this model, granted its 4:3 rather than 16:9. I think Dragons Layer does as well.
     
  16. Jase

    Jase
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 16, 2001
    Messages:
    9,469
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    South Coast
    Ratings:
    +893
    The JVC's can take 576P (625P) & 480P (525P). The HV32D25 certainly can. Don't know what other formats the newer JVC's can take.
     
  17. agruodis

    agruodis
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Is anyone using PD30 with PC for Movie viewing or Internet Browsing. Please share your experience.
     
  18. GadgetObsessed

    GadgetObsessed
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 6, 2001
    Messages:
    1,748
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    116
    Ratings:
    +621
    I've still not heard anything back from Panasonic,What Video or from John Archer (author of the 36PD30 review in this months What Video) so I still have no idea how to modify the PD30 to take an HD input. I don't even know if this is a small, cheap mod or an expensive, major one.

    Does anyone know of any companies that might know about such a modification?
     
  19. bazzae123

    bazzae123
    Standard Member

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    314
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    garydhooper M8

    Can you check your PM
     
  20. jdg

    jdg
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yeah, I'm very interested in this as well! Anoyone know of a place that can do the modification?
     
  21. jlw

    jlw
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    me to!
     
  22. wiz

    wiz
    Distinguished Member

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    3,280
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +2,020
    Count me in!!!

    :D
     
  23. Lizzard

    Lizzard
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    So what happened?

    I have noticed also that the 36PD30 is HD-ready in USA and Australia, Australia using our PAL system and it can accept 1080i/576p.

    Would it be better to import one from Australia?

    You can buy this set from AU for around the same amount as what the SD set cost in Europe.

    Have you talked to Panasonic in Europe about this if there are any upgrade for it?
     
  24. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Any further news on this?
    I have a PD50 and would love to enable HDTV especially as I have it hooked up to a media centre pc via component connection which can output 720p and 1080i. Doesn't work at moment but have fingers crossed someone has found out the mod and its a cheap and/or easy mod to do! ;-)
     
  25. Tob3z

    Tob3z
    Standard Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    194
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Newquay, Cornwall
    Ratings:
    +0
    Bumping this up
     
  26. richbass

    richbass
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi has anyone found a solution to make either 32pd30 or 36pd30 HD compatable?

    Very interested to find out
     
  27. per-Sony-fied

    per-Sony-fied
    Active Member

    Joined:
    Jul 24, 2005
    Messages:
    2,277
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Ratings:
    +100
    This thread HDTV talks a little about the Panny PD30/50 possibilities.
     
  28. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    No but it helps to bump this thread every now and again in the vain hope that we PD30/50 owners can get 720P!
    It is supposed to be possible! But I have never heard of a way it can be done!
     
  29. hs77

    hs77
    Active Member

    Joined:
    Dec 15, 2004
    Messages:
    56
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    Don't know about 720p, but I tried a 1080i signal over the component connections-no joy at all.
     
  30. benbtg

    benbtg
    Standard Member

    Joined:
    Jul 14, 2005
    Messages:
    29
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have a Media Centre 2005 machine with component out and have tried every resolution possible through Powerstrip and only 480 works!
    I'm sure it is possible through the service menu or something.
     

Share This Page

Loading...