PC Ultra

Discussion in 'Subwoofers' started by geeman, Sep 14, 2005.

  1. geeman

    geeman
    Standard Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    25
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi

    Just got a PC Ultra and have noticed that the there is thump from the speaker when I turn it on and the auto on LED turns green. This happens when there is no input connected as well.

    I also have a PB10 which can be turned on and off with no thump and the auto on LED goes RED as expected.

    I am waiting for a response from SVS but Just wondered if anybody else has experienced this ?

    Geeman
     
  2. stevefish69

    stevefish69
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Messages:
    4,227
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +439
    My 20-39PC+ gives a bit of a thump when 1st switched on. Don't think it's anything to worry about. :smashin:

    Steve
     
  3. Ian J

    Ian J
    Banned

    Joined:
    Aug 6, 2001
    Messages:
    25,628
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,905
    Mine too on the rare occasions that I switch it off and back on again as I keep it switched on all of the time with the auto facility switched off
     
  4. geeman

    geeman
    Standard Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    25
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks
     
  5. Daneel

    Daneel
    Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    2,843
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    68
    Location:
    London
    Ratings:
    +8
    Mine does it too.
     
  6. Mr Incredible

    Mr Incredible
    Distinguished Member

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Messages:
    23,567
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Fylde Coast
    Ratings:
    +12,909
    I know I've only had my PB12 for a few days, but I'm the same as Ian.
     
  7. janFIN

    janFIN
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Mine gives a silent thump. If I'm playing any material when turning the sub on the thump gets ALOT louder and shakes my whole room (afraid that someday it will shatter my windows).
     
  8. karkus30

    karkus30
    Banned

    Joined:
    Jul 29, 2002
    Messages:
    13,997
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Ratings:
    +1,236
    Hmmmm, don't notice any switch on thump from mine ! I leave it switched on most of the time anyway. I only get a thump if I have it switched on before I switch on the BFD.
     
  9. eviljohn2

    eviljohn2
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 8, 2002
    Messages:
    7,545
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Near London.
    Ratings:
    +208
    The BFD certainly doesn't have any muting on the outputs so that's normal. :)
     
  10. AngelEyes

    AngelEyes
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    10,530
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Detached from reality
    Ratings:
    +1,600
    Ditto
     
  11. Daneel

    Daneel
    Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    2,843
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    68
    Location:
    London
    Ratings:
    +8
    The thump I get if I turn the BFD on with the sub already on is nasty so I never do that. The thump when turning on the sub itself is much softer.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice