Panny 6/ARCAM DVD prog scan problem

terence8888

Active Member
I just hooked up my ARCAM DV88+ with my Panny 6 on prog scan (have been waiting for the comp cable to turn up).

The picture is great but there are little horizontal lines (about 1.5 in long spaced about 1.5 in horizontally and vertically) floating across the screen. They disappear if I switch off the prog scan.

Would greatly appreciate if someone can illuminate what's going on here. I'm using MATRIX region 2 disc.

Thanks!
 
J

jmack

Guest
------
-----
------

like these i have noticed these on the arcam screen but not noticed when i film is on.
 
J

jmack

Guest
this is best my camera good get shot

this is progressive
 

Attachments

  • prog.jpg
    prog.jpg
    16.6 KB · Views: 354

hazard

Member
I had a "crawling dot" problem with my first DV88+ when in prog scan mode and I believe it is the same as you are describing. It also suffered from excessive "fringing" around high-contrast edges. I was driving a projector using the component outputs, but I assume the same issues would arise with your plasma.

Firmware upgrades did not cure the problem. In the end the whole player was replaced and I now have a perfect picture.
 
J

jmack

Guest
cheers mate just spoke to arcam , its a known problem with prog scan , something to do with shielding the power supply. got to send it back ,

be with out it for 10 days:( :( :(
 

terence8888

Active Member
Thanks jamack and hazard for the info.... it is exactly like
- - - -
- - - -

as jmack described. Will call ARCAM tomorrow and let you know how I get on.

Thanks!
 
J

jmack

Guest
update mine is fixed now. arcam had to change some board in it.

i have asked for a description of works to see excalty what was done.

but i`m a happy chappy
 

The latest video from AVForums

Samsung Micro LED, Mini LED, NEO QLED TVs and More: AVForums Podcast Interview
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom