1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Panasonic TH42PA20 - Does it buzz?

Discussion in 'Plasma TVs' started by AV Geeza, Dec 9, 2003.

  1. AV Geeza

    AV Geeza
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2001
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Londinium
    Ratings:
    +3
    Can any owners of this plasma please let me know if it buzzes please?

    If it does, what is your viewing distance and how bad is it?

    TIA
     
  2. cwoj

    cwoj
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I've heard report before that you get a slight buzz from all plasmas, but more so with the panny!! Its mean't to be quite normal?
     
  3. KW1816

    KW1816
    Active Member

    Joined:
    Jun 14, 2002
    Messages:
    770
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +14
    I'll let you know tomorrow night after I've installed my father in laws' :D

    That's assuming Av sales deliver as promised.

    Cheers
    Kevin.
     
  4. AV Geeza

    AV Geeza
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2001
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Londinium
    Ratings:
    +3
    Thanks Kevin.
    Let us know what you think of the picture quality too!

    :smashin: :smashin:
     
  5. KW1816

    KW1816
    Active Member

    Joined:
    Jun 14, 2002
    Messages:
    770
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +14
    Just finished installing it ....

    Lovely picture :smashin: :smashin:

    I couldn't hear any buzzing unless I put my ear very close to the screen.

    Now for a minor rant.....

    If I ever meet the bloke who invented Scart connections I'm not going to be responsible for my actions - Did they never think of adding a securing clip or something - I mean, large plug, heavy cable, it's just not going to stay put is it ? The slightest movement and out it pings, so much for pre-connecting all the cables before lifting a bloody great plasma onto the wall noooo. It's back to scraping knuckles in a vain attempt to reconnect the scart cables in a two inch gap. Another thing to blame the French for :devil: :devil:

    So a helpful hint for anyone about to wall mount a Plasma - If you want to connect your scarts before you lift it onto the wall, try and use some cable ties or something to secure them first.

    Rant over :D

    Cheers
    Kevin.
     
  6. MAW

    MAW
    Banned

    Joined:
    Jan 24, 2002
    Messages:
    14,082
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Nr Dorking
    Ratings:
    +412
    Worthwhile rant, it's why all the best plasmas have BNC connectors....
     
  7. AV Geeza

    AV Geeza
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2001
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Londinium
    Ratings:
    +3
    Thanks Kevin. :smashin:

    Do you have NTL digital or Sky +? If so, what is the picture like with it and how does a good ole analogue picture look with the tuner box?

    Cheers m8! :smashin:
     
  8. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,299
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    Scart was invented buy a comitee! higher quality scarts do have 2 securing "lumps" to hold them in place.

    Never noticed any Buzz from PA20 (other than a very faint one, certainly less noticable than a CRT!
     
  9. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,299
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    I assume you already know that PA20 tuner is internal, not an external box like the PW6 option or older PW5, Pioneer affairs
     
  10. AV Geeza

    AV Geeza
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2001
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Londinium
    Ratings:
    +3
    Yeah I do know that its internal. Just want to know how good the pic is. Ive seen it in JL and the picture seemed ok without being great.
     
  11. hornydragon

    hornydragon
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 19, 2001
    Messages:
    28,299
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Somewhere near the M4 most of the time......
    Ratings:
    +1,215
    PQ is pretty good, Freeview box if you are in a good signal area will probably look better.
     
  12. AV Geeza

    AV Geeza
    Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2001
    Messages:
    395
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Londinium
    Ratings:
    +3
    Do you own one of these hornydragon?
     

Share This Page

Loading...