1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pal 60?

Discussion in 'Nintendo Forums' started by Bigpants2k, Jan 6, 2004.

  1. Bigpants2k

    Bigpants2k
    Standard Member

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Messages:
    209
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bracknell
    Ratings:
    +2
    Hi,

    I just got myself a new TV, a Sony 32FX68.

    I just wanted to know should I change my X Box to PAL 60? (what is this).

    If any of you guys have this TV, which Scart do you plug your X Box into?

    Thanks
     
  2. CMcK

    CMcK
    Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2003
    Messages:
    408
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +29
    Plug your Xbox scart into the socket marked AV1 or RGB. Usually on the right hand side if your facing the back of the TV.

    Try the PAL60 option on your Xbox in theory you will get a smoother update. Halo is best at normal PAL 50 though.
     
  3. Tesla

    Tesla
    Active Member

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Messages:
    943
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Bristol, UK
    Ratings:
    +32
    Why is this?

    \\Chris
     
  4. -Spike-

    -Spike-
    Well-known Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    1,605
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    E.Sussex
    Ratings:
    +293
    Tesla,
    Halo has a slight stuttering effect when PAL60 is used.
    PAL50 and it is fine.

    :)
     
  5. Bigpants2k

    Bigpants2k
    Standard Member

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Messages:
    209
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bracknell
    Ratings:
    +2
    Thanks will try tonight.
     
  6. andy572

    andy572
    Standard Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    362
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oop North
    Ratings:
    +2
    The story goes (and it may well be just that! :D ) that Halo was coded for PAL 50, with no provision for 60 Hz. Assuming that is true, you're just seeing the effect (for simplicity, we'll ignore possible slowdown) of 'missing frames'. The console is playing 'catch up', if you like (drawing frames twice?).

    Okay, I've just had a search for some info. There's a little more than necessary (referring to playing between PAL and NTSC version of the game, for instance); but as it's from Bungie, it must be good :)

    So, er, there we go! :laugh:
     

Share This Page

Loading...