Pace Twin + Kameleon Remote !

Discussion in 'Digital TV & Video Players & Recorders' started by pr1uk, May 7, 2004.

Tags:
  1. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i have just got a Kameleon 4 and have tried to copy the remote from my Pace Twin without any luck
    Has anyone had any luck getting the Kameleon (URC-8040) to work with the Pace Twin. Some funtions work but not Menu, Guide etc all the impostant ones i will keep it for a few days in hope then take it back next friday for a refund.
     
  2. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    to answer my own question i have just been told to send the remote back and it need codes
    Sat 1432 and VCR 1943 to be added to work with the Pace twin

    so i will post it monday
     
  3. Neil Fellows

    Neil Fellows
    Standard Member

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    301
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    'send the remote back' ? eh? Did they want you to send them the remote? I contacted them about the Pace Twin, and they asked me to phone them to get the handset updated over the phone. I have not done it yet and would be interested to read if it went ok for you.
     
  4. idhutt

    idhutt
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hi

    I know nothing about how remote's work, but my hi-fi remote can be programmed with 4 digit system codes. Are the 4 digit codes specific to the type of remote being programmed (in this case Kameleon), or are these likely to work if I program my hi-fi remote with them?

    Thanks

    Ian
     
  5. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    i was told it had to go back for a free upgrade so i posted it today when it returns (if the post office dont lose it) i will post if all is well. upgrading over the net or phone was not going to work it had to be sent back ..
     
  6. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    sent remote monday night came back recorded yesterday but i was out just picked it up today and all working. There is no library button that i can find but you can use the main menu to get there. All in all i would recommend sending the remote back and have Sat 1432 and VCR 1943 added if you have one of these and the Pace Twin.
     
  7. mortod

    mortod
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    You guys should look into JP1 - The OFA remotes often have a little connector in the battery compartement, which with a little help from the JP1 community will enable you to program your remote exactly as you need.

    The downloaded codes from OFA are normally a little restrictive, and you end up using all the limited memory to get the keys you want. I bought a OFA remote from the US about a year ago, and managed to map every Twin key far in advance of OFA themselves.

    I'm pretty sure that all the Twin keycodes are in a thread from back then too. Just do a search in the 'HomeAutomation & Remote' Forum.
     
  8. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    once you have the updated codes (Sat 1432 and VCR 1943) added then this is all the codes for the Pace Twin

    Your functions code are:

    00601 0
    00725 1
    00473 2
    00471 3
    00731 4
    00468 5
    00728 6
    00726 7
    00474 8
    00341 9
    00344 Blue
    00425 Bookmark
    00406 Channel Down
    00411 Channel Up
    00425 Clip
    00663 Down
    00363 Exit
    00485 Fast Forward
    00347 Green
    00615 Guide
    00358 Info
    00602 Left
    00536 Library
    00617 List
    00276 Menu
    00571 Mute
    00405 OK
    00420 Pause
    00618 Play
    00437 Power
    00342 Quick Skip
    00666 Record
    00599 Red
    00539 Return
    00233 Rewind
    00665 Right
    00231 Skip Forward
    00491 Skip Reverse
    00602 Slow
    00602 Speed Down
    00665 Speed Up
    00228 Stop
    00360 Subtitle
    00612 Text
    00234 Timer
    00279 TV/DTV
    00660 TV1/TV2
    00486 TV2 Channel Down
    00488 TV2 Channel Up
    00342 Up
    00533 Volume Down
    00408 Volume Up
    00596 Yellow
     
  9. steev

    steev
    Standard Member

    Joined:
    Oct 22, 2001
    Messages:
    233
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Beds, UK
    Ratings:
    +0
    Is it essential to have your remote upgraded by One-for-all before these codes can be used?

    I've got an OFA6 that I have had working with my home-made JP1 cable. It's a while since I played with it and the software may have improved since then. I'd like to get back into using a single remote.
     
  10. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    As i said
    "once you have the updated codes (Sat 1432 and VCR 1943)"

    you have to send the remote away to be upgraded first but its worth it.
     
  11. shyewei

    shyewei
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    4,817
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    London
    Ratings:
    +147
    Called OFA a couple of days ago and they told me I needed VCR code 1973 NOT VCR1943.
    Anyone had the same information?? Does this mean that this new code will perform all the functions?
     
  12. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0

    Sorry you are right a made a typo the VCR code is indeed 1973 not 43, and you still need the Sat code 1423 (not 32 another typo) after that the remote will do everything on the Twin
     
  13. shyewei

    shyewei
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    4,817
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    London
    Ratings:
    +147
    Just got the Kameleon back from OFA - NICE!
    Most of the functions work, but upgraded to your typo SAT 1932 pr1uk!!! So still haven't got quite a full funcitoning remote!!!
     
  14. pr1uk

    pr1uk
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0

    If you sent the remote back and told them you wanted the Pace Twin added they would have added the right one. Sorry if my typo set you on the wrong footing i did notice on mine that the libery key was missing and you have to use menu to get there so i have now added the libery key to the mute key which i never use. If anyone as a Kameleon and does not use it for the Twin then the upgrade is well worth having done then it will control all functions.
     

Share This Page

Loading...