No smooth playback on 3D through HDMI

Discussion in 'Freeview & YouView' started by Alarm, Aug 5, 2013.

  1. Alarm

    Alarm
    Standard Member

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Hello,

    please do correct me if this post is in the wrong section but i honestly don't know what the main problem can be. I will try to be as short as possible.

    - I got a movie which is played back through VLC but also KMplayer
    - On my 23" monitor 1080p HDMI the movie plays pretty well and smooth.
    - On my Toshiba 46" HDTV the playback on 3D lags sometimes.
    -I tried to put the movie on a USB flash and connect it to the TV. Then the playback of the 3D on the TV was really smooth without any lag.


    So facts are the frames work well on a HD 23" monitor, but also run smooth on my notebooks monitor.
    Fact is also that the same movie plays smooth from a USB flash connected on the TV.


    I tried with another movie (non 3D) to stream it from my notebook through HDMI on my TV. It worked pretty well without any lag.

    1) So my main question is if the movie is not ok, why does it play back correct through a USB but not through my notebook.

    2) Furthermore if my vga would be unable to handle 1080, i guess the playback would lag also on my 23" monitor which is also 1080.

    I really have no idea if it is the movie , TV, or vga that has the problem.
    Any suggestion would be great.

    Thank you in advance.
     
  2. Alarm

    Alarm
    Standard Member

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Problem solved.

    I had to change my settings on my notebook to run the TV on 60hz instead of 50hz which was set by default.
     

Share This Page

Loading...