No signal Quality !

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by STOWITBELOW, Mar 10, 2006.

  1. STOWITBELOW

    STOWITBELOW
    Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Messages:
    1,614
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lancashire
    Ratings:
    +55
    My mate did a Diy Free sat fit using an existing dish / lnb, it worked ok for a month, now doesnt. First some channels droped out, following a reboot it's all packed in. Although his box presents as working (2nd hand, could have developed a fault), the signal strength shows 70%, it shows no signal quality 0%. There's no reason to expect the cable (external damage) or dish movement (possible, but no reason why). Can anyone pinpoint a likely fault. I suspect the Lnb, but is this how they fail?
    :lease: :lease: :lease:
     
  2. Archie Fax

    Archie Fax
    Active Member

    Joined:
    Nov 23, 2003
    Messages:
    233
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +10
    Try another box if possible. If it shows the same symptoms then it’s the lnb at fault. If not then the box is faulty.

    This link should help-

    http://sam-radford.me.uk/
     
  3. STOWITBELOW

    STOWITBELOW
    Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2002
    Messages:
    1,614
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lancashire
    Ratings:
    +55
    My suggestions were dish alignment or lnb first stops. When reaching out the window to test if the dish seemed loose, it seems the lnb is not 'secure' in its location & can move up and down. Apparantly it clips in rather than clamps, thus has some play. This seems a possible cause to me & apparantly the fault is intermittant. (between some chanels, all channels, no chanels all with no signal quality displayed) Anyone else experienced / resolved similar?
     

Share This Page

Loading...