No picture

Discussion in 'Xbox Forums' started by kopchoir, Feb 1, 2009.

  1. kopchoir

    kopchoir
    Banned

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    25,220
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Anfield Theatre of Reality
    Ratings:
    +5,455
    I know i shoul really be posting this in hardware but i need a quick answer so sorry:(

    My mates 360 i think is dying there are no red rings and fires up fine but has no picture he has a pretty old 360 so no hdmi input and connects via component there is just no picture on the tv of the 360 changed component cables and still the same graphics card gone or something??? would it flash a red ring saying there was an error any help would be cool
    cheers
    kop
     
  2. oldnewbie

    oldnewbie
    Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2006
    Messages:
    1,076
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Ratings:
    +164
    Exactly the same happened to my nephews and there were no red rings, Think its the gfx processor :(
     
  3. kopchoir

    kopchoir
    Banned

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    25,220
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Anfield Theatre of Reality
    Ratings:
    +5,455
    Thats what i thought may have to cook it to get it replaced for him via ms
    anyone else
     
  4. Hillskill

    Hillskill
    Moderator/Games Reviewer

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    22,841
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Somewhere being wrong but staying strong
    Ratings:
    +5,645
    Si any chance you can try your AV lead on it before you cook it. Might just be a faulty lead.
     
  5. kopchoir

    kopchoir
    Banned

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    25,220
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Anfield Theatre of Reality
    Ratings:
    +5,455
    Its not mine mate its a friends he bought another lead to try it and still knackered
     
  6. Hillskill

    Hillskill
    Moderator/Games Reviewer

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    22,841
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Somewhere being wrong but staying strong
    Ratings:
    +5,645
    Yeah I mean't you try your lead on his console.....save the poor lad spending more money on a lead he can't use again.......best just get the tea towels out :devil:
     
  7. JusR23

    JusR23
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,214
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Kingsbury, Staffs
    Ratings:
    +325
    I would say the video output is dead mate. If it was the gfx card it would red ring.
    Like Hills said get the tea towels out and fry it :devil:
     
  8. furkinace

    furkinace
    Standard Member

    Joined:
    Jan 22, 2006
    Messages:
    34
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Carlisle
    Ratings:
    +1
    Exact same thing happened to mine mate.

    Does the sound still come through ok? May be worth checking whether it comes through composite/scart to rule out the connection on the back of the telly?
     
  9. mattclarkie

    mattclarkie
    Well-known Member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    11,987
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Real guitars don't have strings, they have 5 colou
    Ratings:
    +934
    Well isn't this a coincidence mine has died this morning with exactly the same fault.

    I've sent a request to MS and they are emailing me a returns label.
     
  10. 1LeeDenton

    1LeeDenton
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    7,990
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Stafford
    Ratings:
    +1,820
    :rotfl:
     
  11. Hopalong

    Hopalong
    Active Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    337
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    aberdeen
    Ratings:
    +21

    Brilliant :rotfl:
     
  12. Sniper Ash6

    Sniper Ash6
    Distinguished Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    27,857
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +7,675
    ye cook it si

    when i asked for stickers from M$ for when my 360 broke (the first time) i never got anything so took it back to game got it replaced there, a few weeks later M$ rang me up and said why havent we got your xbox?

    you might have to keep pestering them if its like the person i had
     
  13. noluv6

    noluv6
    Standard Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    43
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2
    agreed,i would suggest trying a hdmi cable too.
    try cooking it but not over cooking it to see if it will re set the solder.
     
  14. noluv6

    noluv6
    Standard Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    43
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2
    pmsl
     
  15. Sniper Ash6

    Sniper Ash6
    Distinguished Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    27,857
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +7,675
    no real point in resetting the solder as it will just melt and become unset again just get a new fixed one is best bet
     
  16. Sniper Ash6

    Sniper Ash6
    Distinguished Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    27,857
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +7,675
    lol awesome
     
  17. astar0th

    astar0th
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    6,205
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Mojave Wasteland: Holding Kav's hand
    Ratings:
    +1,243
    Has he tried resetting the video output?


    1. Remove any discs from the disc tray.
    2. Turn the console off.
    3. Turn the console on. Note If you are using an Xbox 360 Wireless Controller, turn the console on by using the Xbox Guide button on the controller. Make sure that you use the player 1 controller when you do this. The player 1 controller will have the upper-left quadrant light illuminated.
    4. As the console starts, press and hold the Y button, and then pull the right trigger at the same time.
    5. The Xbox Dashboard resets the display settings to the default settings, and then automatically restarts the console.
     
  18. astar0th

    astar0th
    Well-known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    6,205
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Mojave Wasteland: Holding Kav's hand
    Ratings:
    +1,243
    Did he get it sorted?
     

Share This Page

Loading...