1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No image from JS Tech RGB to Component convertor

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by Messiah, Feb 27, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Messiah

    Messiah
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    7,616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +338
    I just set up my new JS Tech RGB to Component convertor in the following manner

    Sky+ > JS Tech box > Component in on A1SR > Quadscan pro scaler > Barco 701s CRT

    Unfortunately I get absolutely no picture whatsoever from the DBS/Sat source on my CRT pj. I have the Sky+ Picture menu set to output RGB and I also have no problems feeding a DVD or XBox picture (also both connected vis componet inputs to amp) through the QS to the pj. The S-Vid feed out of the Sky+ > amp > QS > pj works just fine.

    Has anyone else experienced this? Thanks.
     
  2. Mark Grant

    Mark Grant
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2000
    Messages:
    1,368
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    East Yorkshire, England
    Ratings:
    +171
    Hello Messiah,

    I remember having the same problem with the rgb to svideo converter.

    Extracted from the technical page at rgb website:

    Q. I was watching Sky Digital and the picture when completely black. Help!

    A. You've pressed the TV button on the remote control accidentally. This switches off the RGB output, simply press the Sky button to enable the RGB lines. If you've got several rooms connected via the TV link or other system, this can happen when another viewer in a different room presses the TV button



    Hope that helps

    Mark.
     
  3. Messiah

    Messiah
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    7,616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +338
    Thanks Mark. Unfortunately though that does not make any difference. I'm beginning to wonder whether there isn't an incompatibility between the signal being output fro the JS Tech box and the inpuyt required on the A1SR.

    I'll give JS a call and see if they can help. Thanks again.

    Neil
     
  4. Roland @ B4

    Roland @ B4
    Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2001
    Messages:
    2,238
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Reading.
    Ratings:
    +32
    That's a lot of transitions to get to the projector.

    I'm not familiar with this JS box but I suspect it is not sending the sync down the Y cable.

    The Denon will probably do as good a job of converting s-video to component as the above box converting RGB to component. but now you've spent your mony I guess you want it to work.
     
  5. Messiah

    Messiah
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    7,616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +338
    Thanks Roland. I was thinking that the A1SR may well do as good a job cos my Sky pic was pretty darn good anyways but in striving for perfection (not with my 701s though :confused: ) I thought it may improve things.

    I'm not too worried cos if it don't work it will go back.

    Any thoughts on getting over to sunny Cardiff??
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...