Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

No Freeview pic on 435 XDE

Discussion in 'Plasma TVs Forum' started by mikesimm, Jul 31, 2005.

  1. mikesimm

    mikesimm
    Standard Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    New to Plasmas and freeview but quite experience with general AV. I have bought the pioneer 435 xde and I am really happy with most of it. My problem is that when I try to tune in or watch freeview, I get perfect stereo sound but no picture at all. DVDs, anaologue and sky are all perfect, but when I go to the DTV setting to set up freeview, the screen goes black apart from the top right which tells me the programme and that it is stereo. I had guessed that as sound is perfect there was some other problem with picture, but what I need to know is, could my aerial be good enough to pick up perfect sound but no picure at all ? I'd like to have freeview so I can use the PIP option. Thanks
     
  2. neilmcl

    neilmcl
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    6,236
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +292
    I know this might sound a bit obvious but are you sure you can actually fully receive a Freeview signal in your area?
     
  3. ikon66

    ikon66
    Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2005
    Messages:
    450
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Tyne & Wear
    Ratings:
    +5
    have you got the aerial plugged into the media box first then looped to other av equip?

    can you get analogue pic and sound ok?
     
  4. mikesimm

    mikesimm
    Standard Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi _ Yes aerial plugged into the digital RF socket on the media box then a cable looped from the output to the analogue input. Like I say, I'm sure the cabling is OK as I have freeview audio coming through loud and clear.

    I know I can get freeview in this area, but I'm not 100% sure if my aerial is good enough to receive it. I'm back to this uncertainty that if I have perfect freeview audio should I also be getting picture. Any help you can offer would be appreciated. Mike
     
  5. mikesimm

    mikesimm
    Standard Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    18
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    analogue pic and sound perfect
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice