Newbie Xbox prog scan question

Discussion in 'Xbox Forums' started by jcrookes, Dec 22, 2003.

  1. jcrookes

    jcrookes
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I want to play Xbox games and movies on my Z2 in progressive scan. If I mod my UK Xbox will UK games utilise PS or is it only imported NTSC software? Obviously I’ll need to buy the Hi-Def kit. How about hi-def 720P?

    Jon.
     
  2. Jason S

    Jason S
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Mod your console, set it to NTSC and tell it it can use up to 720p. The console will then work out the max resolution it can generate from the source material.

    I've mine setup this way and all games are output progressively regardless of whether they're UK or US material.

    For example

    UK Versions of games output 525p e.g. HALO & PGR2 both play in 525p ( I just tried it with these games to confirm)

    US Version of games play 480p unless a higher res is supported

    List of supported levels is here

    http://www.hometheaterforum.com/htforum/showthread.php?s=&threadid=100055
     
  3. jcrookes

    jcrookes
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Thanks Jason, that certainly is the news I was looking for.

    Jon
     
  4. NeilMcRae

    NeilMcRae
    Active Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Messages:
    1,191
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    London
    Ratings:
    +6
    Or buy a US console and US games - that way you can Live with progressive scan. You can live at the moment with progressive scan but MS are suposedely about to release two more patches to detect hacked consoles and PAL consoles set to NTSC will be one that is picked up on. One has already gone out that detects some mods to hard drives.
     
  5. -Spike-

    -Spike-
    Well-known Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    1,625
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    E.Sussex
    Ratings:
    +297
    Know a couple of guys who work for MS and helpout with Xbox Live.
    The above written by Neil is 100% going to happen or has already happened.
    Those with modded boxes who venture onto Live be careful...
     
  6. Willy

    Willy
    Standard Member

    Joined:
    Jan 4, 2003
    Messages:
    466
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Bedfordshire
    Ratings:
    +0
    Hmm, so you're saying if you have the switch off, but you're using the NTSC video mode it'll still ban you? Worrying. Guess I'll have to keep switching modes then, which is a bit of a chore. I could get a 2nd Xbox, but I'd have to get a bigger bedroom!

    One quick question: I've got an Enigmah video mode select disk for changing video modes. Can I put it on the Hard Drive so I don't have to keep swapping the disk to change? I assume I can do that - do you know how?

    Cheers.
     
  7. ggp159

    ggp159
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Jason S i see u have a Panny plasma. iam getting a pioneer 434 and want to know if u had any problems from xbox say pgr2 with the static images it dispalys(eg. tachometer). Thanks
     
  8. Jason S

    Jason S
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Willy,

    you can install it onto your hard drive, as part of a replacement dashboard (look for Slayers auto-installer)

    ggp159,

    No problems at all, just fired up PGR2 in 525p and can confirm there are no problems with any images using my setup.

    As for XBox Live, if you're after the online gaming experience without the expense or controls ;) take a look here..

    http://www.xboxlink.co.uk/

    Allows for system link gaming across the net, for free, using modded consoles. I've been using it for a few months, and I'm very pleased with it....

    And it supports voice too (using an Xbox headset)

    And it's Brit developed...

    And it's perfectly legal...
     
  9. Messiah

    Messiah
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    7,616
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Ratings:
    +338
    anyone got a US Xbox for sale. Think I need to get one due to these new patches. Can't live without PS on Live.

    Personally, I think it's a disgrace that MS don't give us PS from the UK consoles but force us to mod the boxes to get it and now they're gonna ban us for doing it :mad:

    Any other thoughts?
     
  10. Mr_Belowski

    Mr_Belowski
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2003
    Messages:
    777
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Loughborough
    Ratings:
    +281
    Dunno if a US console will work on Live in the UK. Before you chase one down it might be worth waiting to see if any of the clever peeps on here can confirm if a US console is allowed on Live here in Blighty

    Anyone?
     
  11. -Spike-

    -Spike-
    Well-known Member

    Joined:
    May 17, 2001
    Messages:
    1,625
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    E.Sussex
    Ratings:
    +297
    Yep good point.
    We get excellent sound yet we're not supposed to get an excellent picture :confused:
     
  12. Adam M

    Adam M
    Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2001
    Messages:
    756
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    London
    Ratings:
    +19
    have already asked this and in the worst case scenario situation, you can buy an xbox live subscription from the US via ebay.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice