Network Cards do not show up on XP MCE computer

Discussion in 'Microsoft Windows' started by ENEM, Jan 20, 2008.

  1. ENEM

    ENEM
    Standard Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    49
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London
    Ratings:
    +1
    I make a fresh install of Windows XP Media Centre Edition 2005. I have done this three times and always get the same problems, so it is not merely a case of reinstalling the OS.

    I have two specific problems:-

    1. No network cards show up in Network Properties. The network wizard will not start. I have uninstalled the cards from device manager, installed the drivers by hand and automatically.

    There are two cards, the original on-board NIC and I have added a USB wireless card to see if this solves the problem.

    Both cards show up as 'working properly' in the device manager properties but nothing at all appears in Network properties and I can't find how to add them or get the networking to appear.

    I have gone to "add remove Windows Components" and installed/uninstalled networking.

    Can anyone help?

    2. The media centre extensions do not appear to get installed.

    Have not looked into this yet, given the inability to get the network installed and the latest updates downloaded.

    Can anyone help?

    Thanks as always
     
  2. DervMan

    DervMan
    Standard Member

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    31
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Have you tried the latest drivers form the mobo manufacturer?
     

Share This Page

Loading...