Question Nad T758 v3 - No sound from tv

Discussion in 'AV Receivers & Amplifiers' started by Gary Brunsdon, Jan 13, 2019.

  1. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    I've just bought the above amp and have managed to get my DVD player and Apple TV setup fine.
    However, when I try to watch my HD Freeview TV I can't seem to get any sound from the amp.

    I've connected an HDMI Lead from the output port of the amp to the 'arc' hdmi port on the tv which I assumed was correct. So maybe I've missed a setting in setup somewhere?

    My previous Marantz av amp had a button on the remote to select tv sound, but the Nad doesn't seem to have anything similar?

    Any advice would be really appreciated - it sounds really great - but I'd like the same great sound from the tv / tv catchup apps..
     
  2. aandpwoodley

    aandpwoodley
    Well-known Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    4,390
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,162
    Have you enabled ARC on the TV, ARC can be a bit awkward at times that's why I don't bother with it and just use an optical cable from the TV to the AVR
     
  3. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    Yes Arc is enabled, but if connecting up an optical cable will solve my problem... then I'm more than happy to go that route. I guess the sound quality might be better?
     
  4. richardsim7

    richardsim7
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    2,801
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    London
    Ratings:
    +2,126
    Try disabling "CEC/LAN/BluOS in Standby" in the NADs options, do a power cycle of the AVR, and see if that fixes your problem
     
  5. aandpwoodley

    aandpwoodley
    Well-known Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    4,390
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,162
    You can normally get Dolby Digital plus through ARC compared to standard DD although how much real world difference your notice is something only you can decide.

    The Optical approach always works and is reliable.
     
  6. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    Thanks for all the advice - will have a play around..

    Wondered what doing a power cycle involved?
     
  7. Rambles

    Rambles
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    9,758
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    137
    Location:
    UK
    Ratings:
    +1,875
    Turning it off and turning it on again ;)
     
  8. dollag

    dollag
    Well-known Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    1,767
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    116
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +734
    great amp, be interested to hear your thoughts comparing it to your previous marantz
     
  9. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    Ok- thanks for all the advice- will report back..
     
  10. stranger

    stranger
    Well-known Member

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    2,364
    Products Owned:
    6
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    117
    Location:
    Manchester
    Ratings:
    +801
    This "I've connected an HDMI Lead from the output port of the amp to the 'arc' hdmi port on the tv"
    Should go to an INPUT HDMI on the amp (usually one labelled ARC).
    Ignore if it's just a typo in your post of course.
     
  11. richardsim7

    richardsim7
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    2,801
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    London
    Ratings:
    +2,126
    No? OP was correct in their statement, the input is on the TV :)
     
  12. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    Disabled "CEC/LAN/BluOS, and all is fine now - many thanks.

    re the sound quality - I feel that the sound for stereo music and for films is so much better than my Marantz SR7011. It just seems so much more detailed,,
     
  13. richardsim7

    richardsim7
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    2,801
    Products Owned:
    2
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    London
    Ratings:
    +2,126
    Have you run Dirac yet?
     
  14. Gary Brunsdon

    Gary Brunsdon
    Novice Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    371
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Eastbourne, East Sussex
    Ratings:
    +5
    No not yet - a job for this weekend.. hoping that sound will get even better,,,
     
  15. aandpwoodley

    aandpwoodley
    Well-known Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    4,390
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Oxford
    Ratings:
    +1,162
    Can only get better when you setup Dirac, I'm a little jealous
     
  16. dollag

    dollag
    Well-known Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    1,767
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    116
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +734

    I had a similar experiance going from the sr7010 to my arcam. I really liked my marantz but do not think ill go back to them now tbh
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice