N95 Firmware Upgrade now availible

Discussion in 'Mobile Phones Forum' started by haybaby212, Apr 30, 2007.

  1. haybaby212

    haybaby212
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    faringdon oxon
    Ratings:
    +19
    Hi guys

    Has anyone tried the new firmware update availible from the nokia phone suite firmware upgrader.

    Im at work at the mo and cant do it as it needs the phone plugged into a charger.

    If you have done it does it remove all the orange / vodafone branding so voip will work.

    Ta
     
  2. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    Just done mine, didn't use a charger.

    If you use Nemesis Service Suite to change your phones product code to 0536062. It will flash it with the generic firmware getting rid of all your phone branding ;)
     
  3. haybaby212

    haybaby212
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    faringdon oxon
    Ratings:
    +19
    did you upgrade with the nokia pc suite mate
     
  4. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    No, there is a separate stand alone program called Nokia software Updater.

    Just go to http://europe.nokia.com/softwareupdate and select N80 as your phone and click on update via PC.
     
  5. Junglist

    Junglist
    Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    820
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    In the heart of West Yorkshire
    Ratings:
    +91
    Can someone post a link to the firmware update page....I cant find it anywhere.

    Thanks
     
  6. haybaby212

    haybaby212
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    faringdon oxon
    Ratings:
    +19
    nah it wont do it with that either says please ensure charger is plugged in press retry to try again.

    No worries ill wait till i get home now
     
  7. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    There are no links. You can't do it via the website, you need to use the Nokia Software Updater.
     
  8. Junglist

    Junglist
    Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    820
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    In the heart of West Yorkshire
    Ratings:
    +91
    Thanks Smokedog.

    Is this the updater that is on the pc suite or do i need to download something else?

    I havent had a nokia in years so this is all new to me.

    EDIT: just seen the earlier post! Trying now
     
  9. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    Read what I wrote in post no.4
     
  10. Junglist

    Junglist
    Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    820
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    In the heart of West Yorkshire
    Ratings:
    +91
    Ok..downloaded the software...ran it...it says there are no updates available.
    Firmware Version = 10.0.018

    Is this the latest version?
    I heard there was a new version on the way n thought that might have been what this thread was about.
    What is the latest version?
     
  11. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    Ok, read what I wrote in post No.2
     
  12. haybaby212

    haybaby212
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    faringdon oxon
    Ratings:
    +19
    you need to change the product code the new version is

    V 11.0.026
    17-04-07
    RM-159
    Nokia N95 (01.01)
     
  13. Autopilot

    Autopilot
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    7,629
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Region 2
    Ratings:
    +1,516
    Does anyone know what bugs this fixes?

    I already have a generic version, but would like to see the memory leak problem fixed.
     
  14. Autopilot

    Autopilot
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    7,629
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Region 2
    Ratings:
    +1,516
    Ok, it's looking quite good... I have read on a couple of other forums that GPS start up time have been significantly improved with the latest firmware, as has the memory problem. Also, the camera is better and faster, as is the overal menu/UI.

    EDIT:

    :thumbsup:

    Of course this is just a forum post, we need to see more reports and try it ourselves, but it's looking promising. Especially on the memory, GPS front.
     
  15. MQUIN SKYWALKER

    MQUIN SKYWALKER
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    590
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    LEIGH,LANCS
    Ratings:
    +25
    There Isnt One Not On The Nokia Site
     
  16. Autopilot

    Autopilot
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    7,629
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Region 2
    Ratings:
    +1,516
    :rolleyes:

    A) Read the thread before making pointless comments, B) What you said makes zero sense.
     
  17. MQUIN SKYWALKER

    MQUIN SKYWALKER
    Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    590
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    LEIGH,LANCS
    Ratings:
    +25
    Get Yer Handbag Out Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwwwww
     
  18. Autopilot

    Autopilot
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    7,629
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Region 2
    Ratings:
    +1,516
    Lol, yeah i was kind of expecting that i guess.
     
  19. eye-ball-paul

    eye-ball-paul
    Standard Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    6
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    just updating mine now I have figured out how to do it thanks to this thread. I will let you know how it performs
     
  20. DustySox

    DustySox
    Active Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    535
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Wokingham
    Ratings:
    +10

    Question

    For the beniefit of others. Did this update sort out # Key Silent profile?
     
  21. smokedog

    smokedog
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 4, 2005
    Messages:
    3,046
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +411
    What was wrong with it in the first place? With the new update, holding down the # key activates and de-activates the silent profile.
     
  22. Sheikher

    Sheikher
    Standard Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    52
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have a sim free N95, using my Three sim in it, will it be ok to update the firmware?
     
  23. youngsyp

    youngsyp
    Well-known Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    6,275
    Products Owned:
    5
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Silverstone
    Ratings:
    +1,553
    It will be ok, yes. However, whether you are able to uprade to the new firmware is a different matter. That will all depend on whether there is an update available for your phones product code :smashin:
     
  24. DustySox

    DustySox
    Active Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    535
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Wokingham
    Ratings:
    +10
    Phones brought from stores, ie CPW don't have this facility. Mine...ie O2, does.
    Bit of an inconvenience. This was discussed in the huuuuuuuuuuuge N95 thread.

    Darren
     
  25. Tejstar

    Tejstar
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    22,998
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    London
    Ratings:
    +1,150
    Does Nokia list what the bug fixes are each time a new firmware is released for a phone?
     
  26. uno

    uno
    Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    657
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +90
    How long is it once new firmware comes out do the new phones in stores start having new firmware
     
  27. thfcmad

    thfcmad
    Active Member

    Joined:
    Sep 22, 2004
    Messages:
    514
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +45
    Just wanted to say thanks. This was really easy to do. I had an O2 branded N95, i changed the product code using Nemesis and then just used the Nokia updater to get the new firmware on. Just have to wait and see how it perform now!
     
  28. pagibbo

    pagibbo
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Has anyone managed to update and Orange N95. I am having a real problem.
    I have changed the product code to Euro2 and the NSU finds the new firmware downloads it and starts the update. The N95 looks like it goes into Flash mode (dark screen with black NOKIA on it) the update sits there for 5 mins or so then goes into phone recovery mode. Tells me to take battery and power out then re-start the phone. Everything comes back but still on the old firmware 10.....

    The only thing I notice is that when the n95 goes in to flash mode the pc fails ro recognise the device.

    Help I want all the Orange rubbish of my otherwise great phone

    Cheers
     
  29. haybaby212

    haybaby212
    Active Member

    Joined:
    May 19, 2005
    Messages:
    648
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    faringdon oxon
    Ratings:
    +19
    mine is orange and i used the product code in the thread make sure you have power plugged in as mine did not work with out it. It might be worth trying a different usb lead or port on your pc.
     
  30. xplosivmetal

    xplosivmetal
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    pagibbo, I had major problems trying this when I first started, the same problems you are experiencing too. My phone is a Sim Free type 66.01 and I used NSS to change to a Euro1 (01.01) type so I could upgrade it's firmware.

    When the software update had rebooted the phone (I'm guessing into Local mode) my computer no longer recognised the phone and reported the USB device was faulty. However I had previously installed a cracked version :)devil:) of Diego and Phoenix to work on another phone of mine :oops: and it was this software that had prevented my computer from recognising the phone in the new mode!! I retried upgrading the firmware on a clean PC and it worked straight away no problem whatsoever.

    This may or may not apply to you but I hope it helps!
     

Share This Page

Loading...