1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My TV with ATI 550 card

Discussion in 'Microsoft Windows' started by HSC, Aug 8, 2005.

  1. HSC

    HSC
    Active Member

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Messages:
    1,901
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Coventry
    Ratings:
    +139
    Hi All

    I have an ATI 550 Pro based tuner card installed on my HTPC and have two problems.

    1./ Pic quality is much lower than the standard SkyTV feed. It looks "mucky"...
    2./ The settings for the tuner card keep dropping out...?


    The only thing I can think of is that I am not using MCE specific drivers for my video card as they are not available yet (Nvidia 7800GTX). The ATI card is connected to Sky via a high quality S-Video cable...

    Quality in every other area is superb.....

    Anyone offer any advise,,,,,or experienced anything similar...?
     
  2. nigelbb

    nigelbb
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    5,263
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +488
    Is the display a monitor or TV? If TV how is it connected?

    Are you sure that you have an s-video signal? You may be using an s-video cable but your digibox is probably only giving you composite. Only a few digiboxes actually have an s-video output, some of the Grundigs, the old Sony & the Sky+ boxes.
     
  3. HSC

    HSC
    Active Member

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Messages:
    1,901
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Coventry
    Ratings:
    +139
    hi

    I have two displays on the same system (with resolutions in brackets)
    32" LCD (1360x768)
    projector (1280x720)

    I am using s-video from the Sky box and Lindy VGA cables to the displays (via DVI converters)
    The Sky box is a Pace Sky+ V1 which has a dedicated S-Video port.....
     
  4. DaveP

    DaveP
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Have you managed to sort this problem out yet?
     
  5. Werner

    Werner
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    HSC, by "settings keep dropping out" do you mean e.g. set system up to get signal from composite/svideo INPUT....all works ok..reboot pc and now the tv tuner has defaulted back to rf as the input?

    If so...I have seen it too on ati theater 550 cards. Seems to only affect pal cards at the moment...
     
  6. warpzero

    warpzero
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0

Share This Page

Loading...