1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My screen has turned Green using RGB?

Discussion in 'Televisions' started by CarlosTheJackel, Dec 16, 2002.

  1. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Using a scart from my Sky Digi box to my TV everything was fine. So i decided to upgrade my scart cable to a THOR 26481T, the only problem is with this cable my picture is green!? Any ideas anyone?
     
  2. -Jay-

    -Jay-
    Banned

    Joined:
    Jul 26, 2002
    Messages:
    4,882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Kop End
    Ratings:
    +135
    have you set the digi box to rgb.
     
  3. TommyP

    TommyP
    Standard Member

    Joined:
    Nov 7, 2002
    Messages:
    63
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Maidenhead, Berkshire
    Ratings:
    +0
    Mine has just done the same although it's when i plug my old Goodmans DVD player into the TV. RGB gives a green hue to the picture but Composite is fine.

    Strange thing is that my new Sony DVD plays everything fine using the same cable and same AV connection.

    :confused:
     
  4. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yup, RGB was working fine with the cheap cable, now its gone all green. Its fine when NOT on RGB.
     
  5. -Jay-

    -Jay-
    Banned

    Joined:
    Jul 26, 2002
    Messages:
    4,882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Kop End
    Ratings:
    +135
    right has the scart got a switch on it. as my new rgb cable for the ps2 did. & when i first put it in the screen was green. then i noticed the switch so used it & bingo great picture
     
  6. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    There is NO switch on the Scart. This is what Philex Thor said
    I cannot find and AV setings in my KV32FX66 menu but the Digibox is set at RGB! what the fudge is sync on green, sounds like a boy band

    :confused: :)
     
  7. brichards

    brichards
    Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2002
    Messages:
    164
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +16

    :( Your recorder or whatever u are using is not RGB compatable.
    Hence the green. You will have to set your digibox to Video.
    It will work on composite because it is a composite of all colours and it is a compromise.
    Good luck.
     
  8. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Its from my Digibox which has RGB to my Sony KV32-FX66 which is supposed to have 2 RGB sockets and 1 non. I've tried it in all of them. I've been through all the settings, im off to try a different Thor scart just in case its a faulty cable as the colour is more Turqoise than green so it could be missing red!
     
  9. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Well the other cable works fine, so it looks like a dodgy cable!
     
  10. RichB14

    RichB14
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    764
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +18
    Carlos
    Where did you get your thor from and how much
     
  11. -Jay-

    -Jay-
    Banned

    Joined:
    Jul 26, 2002
    Messages:
    4,882
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Kop End
    Ratings:
    +135
    the borg maplin sell the thor cables thats where i got mine.
     
  12. CarlosTheJackel

    CarlosTheJackel
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
  13. RichB14

    RichB14
    Active Member

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    764
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Surrey
    Ratings:
    +18
    cheers guys
     
  14. sparkymarky

    sparkymarky
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2002
    Messages:
    1,071
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    cornwall
    Ratings:
    +32
    yep i had this problem too. It turned out to be a dodgy scart lead.
     

Share This Page

Loading...