1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My revised computer spec

Discussion in 'PC Gaming & Rigs' started by Gooner442, Sep 24, 2004.

  1. Gooner442

    Gooner442
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I have managed to come up with this, please tell me if there are any obvious problems. I am thinking of getting just the parts and getting a friend of mine to assemble.

    From Kustom PC's:

    Antec PLUS1080 AMG
    Price: £80.00 £94.00 (Including: VAT at 17.5%)

    Asus K8VSE Deluxe Motherboard
    Socket 754 Motherboard for Athlon 64 More Info
    Price: £73.19 £86.00 (Including: VAT at 17.5%)

    AMD Athlon64 3000+ CPU Retail
    £102.13 £120.00

    Crucial PC3200 DIMM 512mb
    184pin PC3200 More Info
    Price: £54.04 £63.50 (Including: VAT at 17.5%)
    184pin PC3200 More Info
    Price: £54.04 £63.50 (Including: VAT at 17.5%)

    Western Digital SATA 120gb 7200rpm
    Price: £55.32 £65.00 (Including: VAT at 17.5%)

    Samsung CD-RW DVD Combo Black
    £25.00 £29.38

    Windows XP Home OEM
    £54.47 £64.00

    Delivery £12.77 £15.00

    Total = £600.38

    From Overclockers:

    Leadtek WinFast A400TDH GeForce 6800 128MB DDR TV-Out/DVI (AGP) - Retail (GX-033-LT)
    Price: £175.00 (£205.63 Including VAT at 17.5%)

    Total = £806.01

    Just one other query, is the motherboard fine or should I go one up?
     
  2. ELV

    ELV
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2001
    Messages:
    650
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Up in the proper north
    Ratings:
    +9
    I'd go for another 512 ram also, lots of software is pretty ram hungry these days.
     
  3. Gooner442

    Gooner442
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    you think I need more than 1 gig??
     
  4. Kopite4Ever

    Kopite4Ever
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2004
    Messages:
    4,302
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Liverpool: European Capital of Football 2005/2006
    Ratings:
    +76
    if you want to overclock that mobo isnt what you want. it dosnt have PCI/AGP lock. if your not into OC'in then you cant go far wrong with the Asus. i take it your ordering 2 sticks of 512mb as its abit confusing by your list
     
  5. Gooner442

    Gooner442
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    can u not just buy two 512mb memory cards?.............I'm a tad confused myself, the 2 sticks of 512mb are about £200, can I get them any cheaper?
     
  6. Kopite4Ever

    Kopite4Ever
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2004
    Messages:
    4,302
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    71
    Location:
    Liverpool: European Capital of Football 2005/2006
    Ratings:
    +76
    yes u can get them cheaper. ive said in another thread of your's. get a matched pair of 512mb Sticks. something like geil value or corsair value.

    http://www.overclockers.co.uk/acatalog/GeIL_Value.html

    look for GeIL 1GB (2x512MB) PC3200 Value Dual Channel Kit CAS2.5 (GE1GB3200BHDC) (MY-005-GL) 2nd one down

    or

    http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Corsair_Value_Select.html

    Corsair 1GB DDR Value Select PC3200 CAS2.5 Kit (2x512MB) (MY-041-CS)

    i know there wont be any compatability issues with the Asus mobo and teh Geil value ram as i have both :thumbsup: cant tell you wether the Corsair is compatable with the asus you will have to look that up

    edit: the dual channel will not work with the Socket 754 but it dosnt matter only a 5 % increase and the ram is future proof if you go for a Socket 939 in the future.
     
  7. Hawklord

    Hawklord
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 15, 2003
    Messages:
    3,424
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Aldershot, Hampshire
    Ratings:
    +257
    I'd recomend going socket 939 too and I'd suggest spending an extra few quid on the graphics card too and get the Leadtek 6800 GT. It has more memory and will clock to ultra speeds no problem.:)It'll give your new system a bit more longevity in the games department and will make the whole experience more enjoyable. There is great satistfaction whacking the detail up to max and running resolutions of 1600x1200 with aa etc and everything running sweetly. Games have never looked so good:D
     
  8. ELV

    ELV
    Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2001
    Messages:
    650
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Up in the proper north
    Ratings:
    +9
    Lol, no sorry, read it wrong thought it was only 512, mind you my mate has just put 1.5 gig in.
     

Share This Page

Loading...