Dismiss Notice
Attention AVForums app / Tapatalk users
Sadly GDPR means that, from 25th, we can no longer offer access to AVForums via the branded app or Tapatalk.
Click here for more information.

My DVD player is knackered!

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by stevegreen, Feb 3, 2003.

  1. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    :mad: Not a happy bunny today:mad:

    Nice relaxing Sunday at home, decided to watch Star Trek - First Contact whilst the Mrs was doing the ironing.

    Put the disc in and i get the message 'Play prohibited due to area limitations', not even the world map screen usually associated with trying to play a R1 disc in a R2 player :confused: :(

    Then spent agens on the Techtronics site trying to find a cure, had to download the Multimod manual, then Acrobat reader (13Mb on a dial up connection :rolleyes: ) but still no luck. I emailed Techtronics explaining the problem and i check my email this morning to find the reply:

    'Select region 1 manually'

    :mad: I tried this and it didn't work!

    Waiting for the 'online help' to become available so i can grill 'em live! ;) :nono: :lesson:
     
  2. Sgt.Colon

    Sgt.Colon
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Why don't you get Broadband? :eek: :rotfl:
     
  3. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    Just don't start me! :nono: ;)
     
  4. Harry Potter

    Harry Potter
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I saw that at the cinema and it's not worth getting.
     
  5. Squirrel God

    Squirrel God
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Steve,

    Have you tried putting a R1 non-RCE disk in, and then putting the R1 disk in that you want to play?
     
  6. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    I have no R1 RCE discs, so it's not an RCE problem. I used to have Charlies Angels R1 RCE and then i did have to select the region manually (thats why i traded it for the R2 version!) other than this it is an automatic region selection modification. Worked fine on Friday! :thumbsdow

    I have tried to reset the machine by powering off, unpluging. I have tried setting to manual region select, automatic and a specific region but R1 discs still will not play. R2 is fine. I reckon the kids have been messing about but that just gets me into trouble with the other half! :laugh:
     
  7. Squirrel God

    Squirrel God
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Oooh okay. Was only trying to help :rolleyes: :D :laugh: :smoke:
     
  8. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    Sorry mate, did i sound a bit sharp? I'm all edgey about my poor DVD player, and whats worse, I have a few R1 discs on order and wont be able to watch them when they arrive unless i get it fixed :crymyeyesoutsmilie: :suicide:
     
  9. Squirrel God

    Squirrel God
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    No worries - was just teasing ;) I don't think I could cope if I couldn't watch my DVDs so I know where you're coming from mate :(
     
  10. Harry Kim

    Harry Kim
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Great Film :D
     
  11. kelvin

    kelvin
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Messages:
    1,598
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Down South... (Bournemouth)
    Ratings:
    +45
    Great Situation!! :eek: ;) :laugh:
     
  12. Setenza

    Setenza
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    3,349
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Ratings:
    +226
    Have you tried water cooling it?:D
     
  13. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    NO! :nono:

    Two emails sent today and guess what........no reply! :rolleyes:
     
  14. Sgt.Colon

    Sgt.Colon
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Steve, I assume it's a chipped player and not just a handset hack? If it is whip the lid off and make sure a wire hasn't come off the chip to the borad :)
     
  15. stevegreen

    stevegreen
    Well-known Member

    Joined:
    May 14, 2001
    Messages:
    8,745
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    in my Hymer
    Ratings:
    +921
    I may well do that tonight if i don't get any replies from the vendors. Mind you, i'll probably wreck it all together then.

    Anyone suggest a good replacement for a Sony 335? :eek:
     
  16. Sgt.Colon

    Sgt.Colon
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Yeah a Pioneer DV545 if you can still get one. I love mine :)
     
  17. Nobber22

    Nobber22
    Member

    Joined:
    Jun 6, 2002
    Messages:
    2,982
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Berkshire
    Ratings:
    +111
    I have a Pioneer DV350 - very classy bit of kit for just £119 multi-region. Also Tosh SD220 is great too, just get the latest firmware upgrade - it's 1.5 - I think?
     
  18. mcmullanbrush

    mcmullanbrush
    Banned

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    1,137
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    39
    Location:
    rotherham
    Ratings:
    +0
    Steve

    I sympathise mate. The laser on my first player, a Panasonic, died and cost 120.00 to repair. My second player was a Sony which kept switching itself off in the middle of films due to "dry joints":confused:
    If you do replace I would recommend Pioneer.

    Look on the bright side though, at least the ironing got done.
     
  19. Lex

    Lex
    Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2002
    Messages:
    4,089
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    61
    Location:
    Cornwall
    Ratings:
    +4
    How about another Sony 335? ;)
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice