1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My brain hurts! Advice on Pioneer 420 + XDE435 connections please

Discussion in 'Blu-ray & DVD Players & Recorders' started by texasboy, Jul 28, 2005.

  1. texasboy

    texasboy
    Banned

    Joined:
    Sep 16, 2002
    Messages:
    390
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +15
    Hi,

    I think I must be thinking too hard as I feel really stupid I can't figure this out.

    I've just taken delivery of a Pioneer 435 display and a Pioneer 420 DVD Recorder.

    Everything is fine and dandy, screen looks great. But I am baffled by the freeview section of the media or more correctly how to get the signal into the 420.

    I have the new outside aerial going direct into the digital in feed on the 435 media box and all the freeview are there and they look great.

    I have an aerial cable going from the digital antenna out on the media box going into the aerial input on the 420.

    I also have a scart going between AV2 on the 420 to AV2 on the 435 Media box. The i/o switch on the back of the 435 box is set to 2.

    I also have taken the aerial out of the 420 into the analogue aerial input on the 435 so I have analogue 1 to 5 as well (not that it will ever get used but...)

    All I can get on the DVD recorder is analogue channels 1 to 5. Nothing on L2, just a black screen. I'm sure there must some forum members with exactly the same kit -

    How have you got it connected? Help!!!

    I gone through the decoder setting in the initial menu, turning scrambled channels on and I just can't get it.

    Also, can you take the L&R audio out from the 435 media box to a amplifier (stereo only at the moment :rolleyes: ) to get the sound from the freeview channels, at the moment it is analogue channels only, which to be honest I'll never use. I want to get the Freeview through my amp in stereo.

    I'll look forward to some replies, oh and go easy - I've had a rather frustrating day.

    Thanks

    Tex
     
  2. Roger W

    Roger W
    Standard Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    1
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Bath
    Ratings:
    +0
    I have a similar problem. After lurking for a while and following several threads I now have a Pioneer 530 from the 'popular and cheap' supplier. Connected to my Philips 32 CRT telly which has inbuilt freeview, I cannot seem to get the signal back through the scart. Manhattan 'Freesat' and Philips Video loop through fine. I share Tex's frustration. I'm even dreaming about it!

    Roger W.
     
  3. burgeruk

    burgeruk
    Active Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    684
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    newcastle upon tyne
    Ratings:
    +17
    i'm no expert in this field,but have you tried connecting an rf lead if it's possible :confused:
     
  4. texasboy

    texasboy
    Banned

    Joined:
    Sep 16, 2002
    Messages:
    390
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +15
    Come on guys (and gals)

    I can't believe there is no one out there with exactly the same kit as this???
     

Share This Page

Loading...