Mr & Mrs Smith

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by Simian Sibling, Aug 12, 2006.

  1. Simian Sibling

    Simian Sibling
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    6,579
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Brentwood, Essex
    Ratings:
    +1,181
    Is it me or is the quality rubbish?
     
  2. mickeyb01

    mickeyb01
    Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    652
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Leicester
    Ratings:
    +50
    I agree,does not look hd quality and only in pro logic .
     
  3. bbdivo

    bbdivo
    Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2005
    Messages:
    418
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +27
    Try changing to 312.
     
  4. mossesque

    mossesque
    Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    201
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10
    When recording, you should have chosen the bottom Mr and Mrs Smith, the one with a 15 rated sign next to it. This is the HD version.
     
  5. g-force

    g-force
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2002
    Messages:
    102
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +14
    This is also in multistart, i think only the 9pm showing is in HD.
     
  6. Simian Sibling

    Simian Sibling
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    6,579
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Brentwood, Essex
    Ratings:
    +1,181
    Well i am watching the 9pm on sm10hd and its in DD but the quality is really bad!
     
  7. IanMerseyside

    IanMerseyside
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    I was going to record the 9pm start but the banner said it was only SD and also not DD. I didn't bother in the end.
     
  8. alphaomega16

    alphaomega16
    Distinguished Member

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    13,953
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Southend on sea
    Ratings:
    +3,682
    This is BS if you press record on SkymoviesHD it should bloody record the HD version WTF is going on now I have to wait to watch it in HD cause the one I am recording says it only needs 3% space DAMNIT SKY
     
  9. JohnWH

    JohnWH
    Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    1,826
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Location:
    St Albans
    Ratings:
    +82
    The multi-start seems to be screwing it up as well, it stopped recoding after the first hour, the box seems to be taking literal notice of the the planer which is showing a start every hour.

    Sigh.

    John.
     
  10. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,846
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975
    Gotta laugh:D

    I checked the recording (during a break in the 20/20) and thought it was utter garbage and then after a little button pressing realised the box was recording the SD version.

    It was the muti-start, I certainly pressed R on the HD listing and then just clicked when the multistart option came up, never gave it a thought.
    It'll be repeated:)
     
  11. g-force

    g-force
    Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2002
    Messages:
    102
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +14
    Is it possible that multi-start affects the quality of the broadcast due to bandwidth constraints?
     
  12. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,846
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +975



    Well no multistart for HD since there simply is not enough bandwidth on the transponder to support another movie channel given the current lineup and I don't think at this time SKY use multistart over multipule transponders.
     
  13. jon smith

    jon smith
    Well-known Member

    Joined:
    Jun 5, 2001
    Messages:
    3,566
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +230
    I reckon so. They are showing multiple versions at the some time, so these are bound to taking up space on the same multiplex.

    I'm recording tomorrow night's showing for this reasons.
     
  14. BrynTeg

    BrynTeg
    Distinguished Member

    Joined:
    Sep 9, 2000
    Messages:
    15,266
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    167
    Location:
    Cardigan Wales
    Ratings:
    +2,046
    well i recorded it on hd and it couldnt of been hd because yes it did look terrible,and the planner only req 2%, will recorded it again
     
  15. Simian Sibling

    Simian Sibling
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    6,579
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Brentwood, Essex
    Ratings:
    +1,181
    Well i recorded it and watched it and it took 7% but it did look rubbish!

    All i can do now is complain about starwars not being in HD :thumbsdow
     
  16. andrewjh009

    andrewjh009
    Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Messages:
    1,633
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +61
    Quality looks nice enough to me:thumbsup:
     
  17. Simian Sibling

    Simian Sibling
    Well-known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    6,579
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Brentwood, Essex
    Ratings:
    +1,181
    :D You must have had your beer goggles on :D
     
  18. DaveWolf

    DaveWolf
    Active Member

    Joined:
    Oct 17, 2005
    Messages:
    65
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    Yeah, if you try to record something by pressing that "Set Reminder" thingy it gives you a menu of times to record on it - so with Multi-Start I got something like 10 different options to record it. The key was working out which of those 10 was the HD/DD version (which of course was the last one on the list).

    It was HD/DD on SM10HD at 9pm last night. Think that the key here is just to ignore that multi-start rubbish (thats for chavs who haven't got Sky+ anyways :) )
     
  19. Mike Groves

    Mike Groves
    Active Member

    Joined:
    Jan 30, 2006
    Messages:
    697
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Aberdeen
    Ratings:
    +37
    I watched the regular start, i.e. at 21.00 as shown on the epg, and the sound was picked up as DD 5.1 by my Yamaha 2600 as soon as the film started. PQ? Well, ok, but not spectacular - but to be honest I didn't particularly like the film anyway, despite AJ.
     
  20. Kubera

    Kubera
    Standard Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    36
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It looked mediocre, i found scenes where there was a lot of movement on screen the quality decreased, not sure what its called, mpeg artefacts?
     
  21. AV Junky

    AV Junky
    Active Member

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    1,215
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Staffordshire, UK
    Ratings:
    +69
    Personally, I found that selecting anything other than the 'proper' 9 p.m. showing resulted in viewing/recroding the 1-hour preview programme, rather than the film.

    When I eventually selected the correct listing for the multi-start, the film was HD with DD 5.1. Did notice some very obvious macro-blocking type artefacts in dark scenes (the early ones in the counsellor's office were a classic example). Real shame, as this must be due to Sky not allocating enough bandwidth for the most testing scenes. No excuse for that in my book, as this is a premium service. Did find the sound quite good though, if a little lacking on the dialogue channel.
     
  22. Oakleyspatz

    Oakleyspatz
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    3,700
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Woking
    Ratings:
    +235
    13th Aug Sunday night 9pm Mr & Mrs Smith in HD on SkyHD 10
    Bin yesterday's recording and save this one!!
     
  23. ronaco

    ronaco
    Standard Member

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    53
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    that must of been what happened when i tried to record kingdom of heaven in hd the other day when it was on a hd channel it recorded a sd version instead they need to get that fixed, when you have sky+hd you dont need a damn multistart rubbish
     
  24. BrynTeg

    BrynTeg
    Distinguished Member

    Joined:
    Sep 9, 2000
    Messages:
    15,266
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    167
    Location:
    Cardigan Wales
    Ratings:
    +2,046
    just started now and it looks great,angie jolie in hd...wow:thumbsup:
     
  25. steve36

    steve36
    Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Messages:
    965
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Warwickshire
    Ratings:
    +33
    My 9:00 pm states it's 'HD' but it only took 8% for 141 minutes.
    Planet Earth took 7% for an hour so I suppose the picture quality is not too bad considering.

    I might record tonights to compare.
     
  26. Stonehands

    Stonehands
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    That happened to me :thumbsdow

    Sigh.. will have to wait for it be re-shown now...
     
  27. Oakleyspatz

    Oakleyspatz
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    3,700
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Woking
    Ratings:
    +235
    Well Sunday night's 9pm showing looked fantastic and the sound in 5.1 was awesome!!
    Nice one Sky! :smashin:
     
  28. twoodley

    twoodley
    Active Member

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Messages:
    278
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +46
    Recorded/delay watched the 9:15 version on Saturday. Was not in HD, and was not even in Stereo.
     
  29. tripodjw

    tripodjw
    Active Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    294
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +21
    Exactly the same happened to me.

    If Sky can't broadcast a HD film on multistart, why can't they just move the multistart to Movies 8 then we don't get a simulcast of the incorrect def. Then there's nothing to stop them showing it on SMHD10 later that night or at the same time but not as a multistart.

    So frsutrating as had planned to watch it yesterday teatime, only discovered recording was in SD at 5.15, 10 mins into a live showing of it in HD. So recorded it last night to watch this evening.

    Sigh.

    Sky sort it out!
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice