1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mother Inlaws Box (Sky Digi)

Discussion in 'Sky Digital TV Forum' started by Jarvo, Mar 10, 2005.

  1. Jarvo

    Jarvo
    Standard Member

    Joined:
    Nov 30, 2001
    Messages:
    16
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Why do I have to sort it out, why doesn't she ask one of your sisters husbands who she actually likes? Oh yeah it because I'm living in sin with her youngest daughter and she likes making my life a misery :nono: .

    :lease: help, my mother inlaws Sky Digibox (Panny DSB40 I think) is slowly losing all freeview channels, first it was ITV1, then BBC1 & BBC2 and now ITV2 is also missing. She's reported it to sky who said there is some kind of fault with the box (which is what they always say when they don't have a clue) and for £65 they will replace it with a bakelite antique.

    She's apparently carried out a reset (using the power of her mind) and lit a candle at the church but still nothing and now it's my problem! If I dont fix it I'll end up having to buy her a new one :suicide:

    Has anyone seen this problem before
    Does anyone have any ideas on how to fix it or how to replace it cheaply (what models to go for, ebay or dealer etc?)
    Thanks
     
  2. GGTVBD

    GGTVBD
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    3,365
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Bradford, West Yorkshire.
    Ratings:
    +323
    Great post Jarvo! :D

    How are you 'losing' the channels? 'No sat signal'? Viewing card problem?

    A. Dork
     
  3. smeghead

    smeghead
    Active Member

    Joined:
    Jan 21, 2001
    Messages:
    95
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Location:
    KENT
    Ratings:
    +3
    Mother Inlaws Box :rotfl: try giving it a brazilian that will sort it out :clap:
     
  4. Aladin

    Aladin
    Standard Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Messages:
    20
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    4
    Location:
    Opinions are like arseholes.....everyones got one!
    Ratings:
    +0
    Poke her in both eyes with the coax!! Then she won't be able to see anything!!

    Check the dish has not moved.
    Check that the viewing card is not out of date.
    Take the card out of the box, wipe gently and re-insert.

    Good luck.
     
  5. Jarvo

    Jarvo
    Standard Member

    Joined:
    Nov 30, 2001
    Messages:
    16
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Cheers Dudes

    They all display as 'No Sat Signal' : :rolleyes:
    The problem only relates to the channels mentioned :confused:
    Signal strength is very good :smashin:
    We have just tried a new card supplied by Sky :devil:

    Any ideas, I don't think I can handle giving the Brazilian :eek:
    and I think she has her beady eye (yes she only has the one) on my sky+ box

    __________________
    What do you mean it's soft!!! :rolleyes:
     
  6. Crocodile

    Crocodile
    Distinguished Member

    Joined:
    Nov 4, 2002
    Messages:
    15,147
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,457
    Have a look here & here.

    A "Digibox Wanted " ad in the classifieds here usually produces several offerings.
     
  7. Jarvo

    Jarvo
    Standard Member

    Joined:
    Nov 30, 2001
    Messages:
    16
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks

    The sites mentioned look very promising, will let you know how my work on her box works out.
     
  8. dishdoc

    dishdoc
    Active Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    638
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    1
    Trophy Points:
    21
    Location:
    The Toon ! !
    Ratings:
    +24
    How do you know the signal strength is very good? Don't take the readings off the signal test in the boxes menu as accurate, its only a general reading and is completly uncalibrated, I would suggest you check that her dish has not moved, the lnb is functioning correctly , and there arn't any tree's partially obscuring line of sight. :thumbsup:
     
  9. GGTVBD

    GGTVBD
    Well-known Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    3,365
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    106
    Location:
    Bradford, West Yorkshire.
    Ratings:
    +323
    Unlikely to be the digibox.

    Try changing the LNB. Is the original a Cambridge one?

    A. Dork
     
  10. p.booth

    p.booth
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Messages:
    3,660
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    86
    Location:
    mbro
    Ratings:
    +104
    Why ask this please Arthur. Are Cambidge`s prone to faults???
     
  11. sinbrad

    sinbrad
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0


    Just to add, signal strength doesn't count for much, it's the quality that should be good. The signal strength can be good when the dish is pointing at another satellite!
     

Share This Page

Loading...