Monsters Inc. Disk problems. Post here.

M

mixalot

Guest
There seems to be a few players that have problems with this film, i've just got a the new pioneer 656 and it seems to have problems with the mike's new car feature. It plays it fine but the vocals are really quiet while the background noise is at normal volume.

Anyone else got problems with it?????
 

Guest
I noticed a couple of glitches with the picture, where it seemed to stutter a bit - kind a like when Sky digital does the same!?

I have the Canadian R1 version

Fec
 
M

mixalot

Guest
Originally posted by Feccy35
I noticed a couple of glitches with the picture, where it seemed to stutter a bit - kind a like when Sky digital does the same!?

I have the Canadian R1 version

Fec

what player you got mate?
 
S

Sammy1001

Guest
On my Pioneer DV717, at layer change playing w/s version, it's exactly from chapter 30-31 (or was it 31-32?) anyway 84.02 mins, when sully and mike goto see Boo's door all put back together.

On my pc Toshiba DVD-rom - only the usual slight stutter and continues fine.

On my DVDR890 recorder - plays fine even less stutter for layer change.

Could the pioneer get confused on layer and chapter change - must admit never noticed if these circumstances have happended before. It has never done this before with any other disk.

Apart from that great disc with a stunning array of extras.
Loved the Mikes new car and the Bird short.
 
S

Squirrel God

Guest
I remember reading of similar problems with Monsters Inc on Pioneer DVD players at http://www.thedvdforums.com/forums/

Might be worth searching there...

Here's one relevant thread:
http://www.thedvdforums.com/forums/showthread.php?s=&threadid=112649

I had a feeling it was the layer change - but my machine pauses... and never starts again. First time I have ever had this problem (Pioneer machine)

No glitches or irregular pauses on my Sony DVP NS300 - plays perfectly. Stunning transfer too! (I have Canadian R1) :)
 

alanrob

Active Member
100% okay on my Tag DVD32R.
Stunning picture and sound. Not a patch on Toy Story, but still a very funny film.

Mike's New Car has to be the funniest thing on the disc :D
 
S

Squirrel God

Guest
Shrek's still the best of those CGI movies if you ask me.

Love all the extra short films on Monsters Inc as well :) (and boy oh boy, there are quite a few of 'em hidden in the all the extras menus :eek:)
 

Phil Hinton

Editor
Staff member
The THX trailer has no LFE, bit of a kick in the teeth but the film sound brilliant with plenty bottom end.
 
D

drewsaq

Guest
Recieved my R1 copy on Saturday and watched it on my tosh mz1 (denon 2800) and wow superb but !!!!!!! the whole picture has got the jitters!! the picture goes up and down only slightly really fast making you feel quite sick. It seemed alot worse when there was lettering in red or blue Im not one for sitting down and looking for flaws in a transfer but was just wondering if any one else has come across this or is it my denon player . Just as a matter of interest the disc with the extras is just fine. Any advice please: 2319 !!!!
 

alanrob

Active Member
Originally posted by drewsaq
Recieved my R1 copy on Saturday and watched it on my tosh mz1 (denon 2800) and wow superb but !!!!!!! the whole picture has got the jitters!! the picture goes up and down only slightly really fast making you feel quite sick. It seemed alot worse when there was lettering in red or blue Im not one for sitting down and looking for flaws in a transfer but was just wondering if any one else has come across this or is it my denon player . Just as a matter of interest the disc with the extras is just fine. Any advice please: 2319 !!!!

Strange one that. Picture is faultless on my copy.
Get yourself another copy and if this is still the same then it sounds like a prob with your player :(
 
J

jmack

Guest
mine got the jitters for the first 5 mins then perfect. in the setup menu for video setting when i do the white box test it says higher or lower your contrast to see 4 different white boxes, there are no boxes on mine?
strange?
good film though not as good as toy story 1 and 2
 

Jase

Distinguished Member
Originally posted by jmack
in the setup menu for video setting when i do the white box test it says higher or lower your contrast to see 4 different white boxes, there are no boxes on mine?
strange?

What happens when you lower the contrast? It should be one big white box and theres actually 8 other boxes in four shades of white within it. (assuming its like other THX Optimizers).
 
J

jmack

Guest
all i can see is one big white box even if a lower the contrast and higher it,
plus when you get to the tint test the screen freezes up
but the pic quality is suberb
 
S

stan_toopee

Guest
is anyone having probs with disc 1?
mine won't work in any of my players and also causes the PC to crash. It's the region 1 from future entertainment.(only ordered yesterday)
disc 2 (extras) plays fine
 

Dar

Active Member
I'm having the same problems with my Toshiba SD-2107U. I get the FBI warning but then is tells me there is a problem with the disc. It looks like some sort of misting on the disc. Maybe a glue problem?? not sure.

I did get it to work once but it stopped at the THX trailer. I know my player is old but this is the first disc problem I've ever had. Gonna send an e-mail to play.com about a replacement.
 

PoochJD

Distinguished Member
Hi,

I rented the R2 2-disc edition out, and it played perfectly. No sound or picture problems of any kind.

I have a Pioneer 626D multi-region machine.

Pooch
 

kevb

Active Member
R2 Played Fine on my Toshiba 510. Has too be one of the best looking disks ever.
 

Kev12

Well-known Member
Got mine from Tesco on Sat, about a dozen times through the film, the video drops out for afew seconds but the sound carries on. Strangely though, this only happens when its played back in RGB, S- video is fine.
I've got a Sony 900 and a Loewe Vitros, Ixos scart for RGB, Ixos S- vid cable( for S-vid!).
Anyway, exchanged it today.... same.:(
 

Guest
Mine plays fine on pioneer 545... literally jaw-dropping pic and sound quality!! I don't think I've ever been that surprised by the quality of a disc before.
 

enajh2

Standard Member
I can echo this too!! Absolutely stunning. :D

I noted a Plasma thread about being able to see the individual hairs on Sully, yet I saw all of these on my 28" Tosh telly!

The panning of voices, music, and effects is near perfection - front to back, back to front, diagonally, across the fronts and backs - I got pretty much every permutation you can think of. Even the music shifts around during the action pieces! :cool:

Hats off to the mixer(s)!! :D

ps. Watching Bugs Life Deluxe w/ DTS tonight! ;)
 

andyk

Active Member
Originally posted by Kev12
Got mine from Tesco on Sat, about a dozen times through the film, the video drops out .:(

It must be really good if you have watched it 12 times in 2 days. I can't wait to get mine home now.
 

Guest
i think he means the video drops put 12 times during the course of watching the film... not that he's watched it 12 times already.:p :p
 
M

Metallifux

Guest
On my Samsung 511 and my Lite-On DVD rom with R1 release both fail when Sully and Mikey go to see Boo's door, whether this is the layer change or not I don't know but it actually looks like on my disk that one of the layers has been mispressed and there is a gap at the edge of the disk. I can't access the last 2 chapters at all.
 
B

bob007

Guest
Originally posted by enajh2
I noted a Plasma thread about being able to see the individual hairs on Sully, yet I saw all of these on my 28" Tosh telly!

But did you notice some of the hairs had split ends. :D

----------------------------------------------------------------------------

Very impressed with picture/sound quality, even though I'm sub less and running my sons Kef 1000 untill the big mother arrives, done a half decent job, use of all channels very good. For picture and sound quality I put this disc just ahead of Shrek, IMO. :D
 

paulryan

Standard Member
Originally posted by mixalot
There seems to be a few players that have problems with this film, i've just got a the new pioneer 656 and it seems to have problems with the mike's new car feature. It plays it fine but the vocals are really quiet while the background noise is at normal volume.

Anyone else got problems with it?????

Yes, i just received a modified Sony DVP-NS700 from techtronics and have exactly the same problem, it appears to be that some dialogue is quiet if its not in the foreground. I did scour all the settings and removed any surround configuration and it appears to have improved somewhat. I will be enabling all this again when i get my new yamaha amp so will see if this is still the case.

I have contacted techtronics support and they never came across this problem before, same story with sony.

I have also noticed one freeze in the r2 disk from play.com
its when boo decides to sleep in sullys bed and he goes into the closet. It freezes for about 1/2 sec and then contnues ok.
 

The latest video from AVForums

Oculus Quest 2 VR headset + Rotel A14 MkII Amp Reviews & Best of the Month
Subscribe to our YouTube channel

Latest News

KEF adds Ci160ES to Architectural Speaker range
  • By Andy Bassett
  • Published
Hisense increases Laser TV sales following Euros
  • By Andy Bassett
  • Published
Samsung Smart Start offer grants access to premium TV apps
  • By Andy Bassett
  • Published
DS Audio launches third generation DS003 optical cartridge
  • By Andy Bassett
  • Published
JBL announces L52 Classic speaker and L75ms all-in-one
  • By Andy Bassett
  • Published

Full fat HDMI teeshirts

Support AVForums with Patreon

Top Bottom