1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mirror subscription phoneline

Discussion in 'Satellite TV, Sky TV & FreeSat' started by john_p, Nov 19, 2003.

  1. john_p

    john_p
    Standard Member

    Joined:
    May 15, 2003
    Messages:
    70
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I've just realised that if I get a second box, which needs connecting to the phoneline, along with the phones we have already we will be over the 4 REN limit of a single phoneline .. now I can easily connect one of the sky boxes to another phoneline in the house.

    Assuming Sky are aware, will they allow each box on a mirrored sub to have a different phone number? Obviously the engineer / BT would confirm that the two telephone lines were at the same address .. but I can't imagine this being a problem (ho ho)
     
  2. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,838
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +979
    The mirror sub requires both boxes to be on the same phone line, they are quite "definite" about this.
    You don't imagine there will be a problem, we are talking about SKY right?
    :laugh:
     
  3. john_p

    john_p
    Standard Member

    Joined:
    May 15, 2003
    Messages:
    70
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Damn. OK. Have to put up with some phones not ringing then (or get one of those REN extender things).

    And there was me thinking Sky would be very reasonable about it ;)
     
  4. Starburst

    Starburst
    Well-known Member

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    17,838
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Ilkeston
    Ratings:
    +979
    I would certainly give it a shot assuming you can get by the first line of CS who will be totally out of their depth, poor things:)
     
  5. andyridds

    andyridds
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    May not be an issue. The REN number is realted to the Ringing devices on the line. I doubt the SKY box modems have one. Even if they do you could discnect the ringing wire ( 4 I think ) form the socket the sky box is in. It could still ring out.
     
  6. wandgrudd

    wandgrudd
    Active Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    172
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Nottinghamshire
    Ratings:
    +6
    all phones should/might still ring

    we have have gone over the limet with the ren numbers in our house but all phones still ring.

    e.g. 4 phones at 1 ren each =4 ren
    2 sky boxs at 0.3 ren =0.6 ren
    1 fax at 1 ren

    total 5.6 ren



    ( fax does not ring but at side of computer anyway so does not matter. but all still ring even with the fax not connected.)
     
  7. WeirdFish

    WeirdFish
    Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    881
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Hadleigh, Essex
    Ratings:
    +15
    Best bet is to give it a go.

    It depends on how far from the exchange you are but generally 4 REN is very over cautious.

    Bear in mind also that ringing converters cause problems with broadband if you have it.

    Steve
     

Share This Page

Loading...