1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Marantz 5200 & Sub

Discussion in 'Subwoofers' started by Latman, Aug 21, 2002.

  1. Latman

    Latman
    Active Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    279
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    Got my FS2AV package arrived from empire yesterday and I've spend 3 hours setting up all the cables and placing wires behind the sofas so it'll be ready for wall mounting at the weekend.
    However I wasn't gone wait until the weekend now that the new toy was setup, so I thought I'll give it a quick test to see if the speakers were ok.
    So I called up the menu from marantz and went to the test menu and started to run the auto test. At first the rear speakers weren't working. But then I realised I've wired them incorrectly, so that was fixed in no time.
    Only thing I am not sure of it the sub woofer where al the speakers plug into. Both volume and bass were set at the middle and I couldn't hear anything from it while it was running the test. Also the cables which plug to the back of the amp, all were for speakers (Front+, Front-, etc.). Sub had an extra cable which was called LFE. When I checked my amp I did not see anything on the back named LFE, so I left that out. What am I doing wrong here?
     
  2. Ian J

    Ian J
    Banned

    Joined:
    Aug 6, 2001
    Messages:
    25,528
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +4,906
    Probably called sub out and it will be amongst a group of phono connectors for pre-outs.
     
  3. mansell

    mansell
    Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Messages:
    754
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Bristol
    Ratings:
    +39
    the sub O/P on the 5200 is documented in the user guide on the pull out page with all the connections showing on it

    it's a phono socket in the middle
     
  4. Latman

    Latman
    Active Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    279
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    Phono socket? Is it not called Sub Out on the amp??
     
  5. burnbank8

    burnbank8
    Guest

    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Ratings:
    +0
    Hope you dont mind me asking but im having trouble bringing up on screen menus on my TV, any suggestions?
    Do you require a connector from marantz to TV?
     
  6. sceptic

    sceptic
    Member

    Joined:
    Aug 13, 2002
    Messages:
    663
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Bridgend
    Ratings:
    +19
    Yes.
    Connect a single phono plug from "monitor out" at the back of the amp (top row, next to CD ins) to the video connection on the front of your TV.
     
  7. Ricky27

    Ricky27
    Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    1,866
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Norwich
    Ratings:
    +204
    Ian is correct,the sub out your looking for is in the group of phono's called PRE-OUT on the left hand side as you look at the back of the amp,its clearly marked SUBWOOFER.
     
  8. Latman

    Latman
    Active Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    279
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    Got it working now. I was relying on the tests the amp was doing. When the sub didn't make any noise I thought it was faulty. Should really have placed a dvd and tested it that way! :D
    Thanks guys.
     
  9. nunew33

    nunew33
    Standard Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    1,735
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    41
    Location:
    Lytham St Annes, where people are put out to grass
    Ratings:
    +2
    My sub makes noise when Im testing with the amp speaker test tones!!! Are you saying that yours doesnt?
     
  10. Latman

    Latman
    Active Member

    Joined:
    May 18, 2002
    Messages:
    279
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +3
    No, it doesn't. Speakers work fine but not the sub. Do you also have the Marantz 5200 and Mission FS-AV2 speaker set? I was told by mission that some amps don't test the subs at all.
     
  11. Ricky27

    Ricky27
    Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    1,866
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Norwich
    Ratings:
    +204
    The sub out test tone on this amp is so very low you can barely make it out,rendering it useless IMO.
     

Share This Page

Loading...