M Audio soundcard problem

Discussion in 'Computer Components' started by Stuart Wright, Jan 31, 2002.

  1. Stuart Wright

    Stuart Wright
    AVForums Founder Staff Member

    Joined:
    Jan 24, 2000
    Messages:
    14,744
    Products Owned:
    7
    Products Wanted:
    2
    Trophy Points:
    167
    Location:
    Birmingham, UK
    Ratings:
    +10,630
    Got the M Audio Dio 24/96 in there and wow is DVD playerback sounding miles better than with my £30 Fortissimo sound card !
    Anyhow, one issue is that MP3 playback using Winamp isn't going to the S/PDIF output. Analogue wave phono L+R, yes. But not to the S/PDIF where I want it.
    I've played in vein with the settings for the M Audio card. Rounting and that.
    Any suggestions?
     
  2. Branxx

    Branxx
    Standard Member

    Joined:
    Nov 1, 2000
    Messages:
    810
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +1
    Whenever I had that problem the solution was either in the preferred audio device, or 'patchboy router'. Try selecting monitor output in SPDIF Out section.
     
  3. Stuart Wright

    Stuart Wright
    AVForums Founder Staff Member

    Joined:
    Jan 24, 2000
    Messages:
    14,744
    Products Owned:
    7
    Products Wanted:
    2
    Trophy Points:
    167
    Location:
    Birmingham, UK
    Ratings:
    +10,630
    Thanks - by selecting the Monitor output for S/PDIF, it works. Although I have to swap it back to S/PDIF out for the S/PDIF for movies.
    Not ideal but ok.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice