1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lumagen Vision HDP Scaler

Discussion in 'Plasma TVs' started by nicke20, Dec 24, 2004.

  1. nicke20

    nicke20
    Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    874
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +13
    Lumagen Vision HDP Scaler

    taken from lumagen site
    Am i understanding that you can have digital in (hdcp) and enable analogue out ?
     
  2. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,976
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,779
    NO: You can have DVI or unencrypted HDMI in and analogue out but as soon as HDCP is seen on the DVI inputs the analogue outputs go off. I can see how the quote you have posted may be misleading. What they mean is that if you don;t have a digital input display you can still use their scalers as they all have analogue output capability......just not when you send an encrypted digital signal to them....

    Gordon
     
  3. nicke20

    nicke20
    Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    874
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Ratings:
    +13
    I thought that was too good to be true
     
  4. richto

    richto
    Standard Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    83
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    If it outputs via DVI, does that mean I can watch it on the DVI inputs on my MXE1?

    ie does it remove the encryption leaving a pure digital output?
     
  5. Liam @ Prog AV

    Liam @ Prog AV
    Well-known Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    8,498
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +827
    I'm afraid not. If the signal is encrypted to start with the output from the Lumagen can only be an equally encrypted digital signal (HDCP). The MXE1 does not support HDCP.
     
  6. Dutch

    Dutch
    Well-known Member

    Joined:
    Dec 5, 2002
    Messages:
    2,559
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    3
    Trophy Points:
    106
    Location:
    North Yorkshire
    Ratings:
    +256
    Liam,

    Is there a Pioneer HDMI-equipped card on the horizon for the MXE1? Also, do you know if the Aurora A304-HDCP card handles 720p and 1080i @50Hz on the DVI-HDCP input?

    Steve
     
  7. Liam @ Prog AV

    Liam @ Prog AV
    Well-known Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Oct 18, 2002
    Messages:
    8,498
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Kent
    Ratings:
    +827
    We're hoping that the Aurora card will cover HDMI functionality. However as yet I haven't got a confirmed spec.
     
  8. cucuz

    cucuz
    Active Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    123
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6

Share This Page

Loading...