1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lumagen HDp +X-box

Discussion in 'Projectors, Screens & Video Processors' started by gwc, Feb 2, 2005.

  1. gwc

    gwc
    Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wokingham, Berkshire
    Ratings:
    +7
    Hi,

    I have come accross a problem with my Lumagen and X-box. When I load up some of the games the display get messed up (technical term :laugh: ). It looks like the odd & even field have been swapped which gives a jagged effects to lines. It only happens on some games, Fable, Star Wars Battelfronts other games are fine like ISS2, Jedi Academy.

    Has any one come across this problem?

    Cheers

    gwc
     
  2. cj

    cj
    Active Member

    Joined:
    Apr 6, 2001
    Messages:
    1,457
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Reading
    Ratings:
    +74
    Is your XBox standard UK, USA, or chipped? How is it connected to your Lumagen?
     
  3. gwc

    gwc
    Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wokingham, Berkshire
    Ratings:
    +7
    The X-box is a standard un-modded UK box. I am connecting to the Lumagen via a component input (Number 4).

    Cheers

    gwc
     
  4. cj

    cj
    Active Member

    Joined:
    Apr 6, 2001
    Messages:
    1,457
    Products Owned:
    1
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Reading
    Ratings:
    +74
    Well as it's unmodded I'm fairly cerrtain that all the games are output at the same resolution, so not sure what's happening. Have you tried the Lumagen Beta forum?
     
  5. gwc

    gwc
    Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wokingham, Berkshire
    Ratings:
    +7
    I tried the Lumagen Beta forum, did'nt get any replies.


    Cheers

    gwc
     
  6. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    23,790
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +2,467
    gwc

    Your the only Beta Tester with enough time for an X-Box :)

    I'll give the powers that be a nudge - its not something I've come across before.

    If you go direct to the Projector does it always 'report' the same signal with these various games.

    Best regards

    Joe
     
  7. Gordon @ Convergent AV

    Gordon @ Convergent AV
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jul 13, 2000
    Messages:
    13,978
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Living in Surrey, covering UK!
    Ratings:
    +2,780
    Good grief....I was in Wokingham today......Jeez....should have been paying attention and I cold have popped in to check. Sorry but I have no answers for you.....My XBOX is R1 unit. If someone wants to lend me a game that does this effect I'll look at it.....my box is chipped so Ii might be able to recreate it and pass on info to Lumagen for de-bugging or an answer of some sort

    Gordon
     
  8. gwc

    gwc
    Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wokingham, Berkshire
    Ratings:
    +7
    Joe,

    I checked the type of signal, for the various games, this morning. The games that work report 625 Line (Interlace) the games that don't report 525 Lines (Interlace). The games and the X-box were all bought in the UK.

    By the way Joe, the BetterCables 10 Metre DVI to HDMI worked out a treat. I get the odd drop out but that's to be expected with such a long DVI cable

    Gordon,

    That's a pity, as I e-mailed you December last year about performing the ISF calibration when the cinema room was complete (in late January/Early February). The room is now complete except for the Sky box. Hopeful you will be back in the area soon, so you could fit me in.


    Cheers

    Gary
     
  9. Joe Fernand

    Joe Fernand
    Distinguished Member AVForums Sponsor

    Joined:
    Jan 20, 2002
    Messages:
    23,790
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    The Borders
    Ratings:
    +2,467
    Hello Gary

    So the UK games that aren't working are outputting 480i(60) with a PAL colour space.

    We'll need to get on to Lumagen to see if that can be supported.

    Best regards

    Joe
     
  10. gwc

    gwc
    Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Messages:
    497
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wokingham, Berkshire
    Ratings:
    +7
    Hi Joe,

    Looks that way, seems strange that developers would select different line resolutions you think it would be standard.


    Cheers

    Gary
     

Share This Page

Loading...