LG CX and Bose Smart Soundbar 300 HDMI ARC Issues

LefeversJay

Novice Member
I’ve had this TV Soundbar combo setup using HDMI ARC for almost a year now and never any issues and now all of a sudden I went to turn on the TV and could not get any sound from the Bose sound system. I have tried power cycling everything, a different HDMI 2.1 cable, I’ve changed settings on the TV and soundbar, but nothing seems to work. I briefly had HDMI sound working last night after messing around with everything, but when I turned on the TV today it went back to not working. The Bose Music app shows that sound is playing from the TV, but the TV shows an error icon when I hit Vol Up/Down. I can get audio from a Bluetooth connection, but that’s no preferred since the TV doesn’t seem to remember the BT connection each time it’s turned off and back on.
 

Attachments

  • 0CEF7217-2D28-451E-8CDD-013944FD908F.jpeg
    0CEF7217-2D28-451E-8CDD-013944FD908F.jpeg
    232.4 KB · Views: 26

LefeversJay

Novice Member
As an update I have found that as long as no other HDMI devices, except the soundbar via HDMI ARC, are connected when the TV is powered on it will produce sound from the Bose system. Once I have sound coming through via HDMI, I can plug in my other devices and the sound will stay, but as soon as the TV is powered off and back on again the sound stops.

This is super odd behaviors all of a sudden.
 

The latest video from AVForums

Sony Bravia XR A80J OLED TV Review
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom