LG 47LM620T sound problem

Discussion in 'LG TVs Forum' started by GiganticDays, Aug 5, 2012.

  1. GiganticDays

    GiganticDays
    Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    314
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Whitley Bay
    Ratings:
    +8
    I've touched on this in another thread but I thought I'd start a new one as this is a separate problem.

    A couple of weeks after buying the LG47LM620T I noticed that every now and then the sound would cut out completely. About 2-3 times a day.
    When this happens the TV becomes slow to respond to commands from the remote (15-20 secs to change channel) and needs to be switched off and on to get the sound back.

    So far it has only happened while watching Freeview, not Blu Rays via PS3 or Freesat through my Humax FoxSat HD.

    I reported it to the retailer (Multizone AV) who said they could arrange a callout by an LG engineer, but if they couldn't replicate the fault they would charge me. They also suggested it might be caused by a poor signal from my aerial. Is that likely or even possible?
     
  2. GiganticDays

    GiganticDays
    Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    314
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Whitley Bay
    Ratings:
    +8
    Just had an online chat with an LG agent who recommended a factory reset of the TV.
    Done that so we'll see how it goes.
     
  3. marty mcfly

    marty mcfly
    Standard Member

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Did the reset sort the sound issue. I've got the same issue. Also the sound seems to be slightly out. noticed it last night while watching a blu ray.

    Also I'm finding it difficult to get a good balance between great quality and no juddering. What have you got your settings on?
     
    Last edited: Aug 17, 2012
  4. GiganticDays

    GiganticDays
    Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    314
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Whitley Bay
    Ratings:
    +8
    Didn't want to speak too soon, but it looks like it has. The sound hasn't gone off since the reset.
     
  5. marty mcfly

    marty mcfly
    Standard Member

    Joined:
    Aug 17, 2012
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok I will have to give it a try. Such a pain after setting everything up
     
  6. steviegers

    steviegers
    Standard Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    2
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Got the same problem going to try reset. The sound only started going off after a week but the volume would go down on its own
    very strange hope the reset works
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice