1. Join Now

    AVForums.com uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LC32P50E - Backlight setting & sky remote

Discussion in 'LCD & LED LCD TVs' started by jabberwocky-, Oct 22, 2005.

  1. jabberwocky-

    jabberwocky-
    Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    South East
    Ratings:
    +4
    Hi.

    When I turn down the back light setting to OFF, I have noticed my SKY remote then does not work.

    Shifting backlight backup to say half-way, the remote works again....

    I have SKY connected via EXT1 via RGB to SKY box tv out scart.


    Can anyone with a LC32P50E or similar model test this???


    (I have previously posted saying it was a problem with the sets EXT2 scart, but this definatly seems to be the poblem)
     
  2. neilmcl

    neilmcl
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    6,214
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +290
    When you say turn Backlight to OFF, you mean turn it down to -8 don't you. In which case I've just done that and it didn't have any adverse effect on my Sky remote.
     
  3. jobseeker

    jobseeker
    Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    535
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    31
    Ratings:
    +57
    I have found that the OPC can cause remote problems in some situations. I have two 26" sets and the one in my bedroom had a problem with its own remote just stopping working randomly. When I swapped it with the one downstairs, the one I put in the bedroom had the same problem, but the one I moved downstairs was then fine. The problem obviously related to the location of the set and/or surrounding equipment. The cure was to switch off the OPC. Now, whether this is connected to the problem you describe, I don't know.
     
  4. captaindobie

    captaindobie
    Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2002
    Messages:
    579
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +17
    Since purchasing a SHARP LCD32GA5 earlier this year i have had problems controlling my SKY+ box. When switching the TV on, it takes a good 20-30 minutes before the SKY+ box responds properly (unless i have the remote 5cm away from the box!)
    I still have the same problem whether using the SKY+ remote or my Philips Pronto. I don't have OPC switched on and my backlight is set to (-4)
     
  5. jabberwocky-

    jabberwocky-
    Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    246
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    21
    Location:
    South East
    Ratings:
    +4
    Yes, -8, seems its just my telly then..

    thanks for your help. though.

    Other than this its a great TV :)
     

Share This Page

Loading...