K800i Wallpaper

Discussion in 'Mobile Phones Forum' started by Tony 21, Aug 24, 2006.

  1. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    I`m trying to use images already stored on my pc (windows xp ) as wallpaper on my phone. Using the software that came with the phone the image gives the impression that it will fill the screen on my phone, (which is what i want).
    But after downloading..the image just appears to be a small box in the center of the phone`s display......any help?.
    Thanks in advance.
     
  2. AlpsUk

    AlpsUk
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    3,490
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Wellingborough
    Ratings:
    +888
    The image needs to have a resolution of 240 x 320 to fill the screen on the phone.
     
  3. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Do you have any idea how i could change the res in windows?
     
  4. b0redj0rd

    b0redj0rd
    Standard Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    113
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +2
    If you have no other software, you can resize the image in Paint :)suicide: )

    Go to 'image' and 'stretch/skew'

    Any other half decent image software will allow you to specify pixels for the size.
     
  5. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Ok thanks, i`ll give it a go.
     
  6. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Tried using paint, but that deals in % as apposed to pixel resolution.
    Have since downloaded some true 240 x 320 jpegs and none of them fill the screen...not near it.
    Just wondering ..has anyone managed to import any images to their phone that fill up the screen?, and how was it done.
    Thanks.
     
  7. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    In fact when i look at the info tab on the phone with the image displayed, it seems as the phone is actualy downsizing the pixel res too far, might have to e mail SE on this one.
     
  8. b0redj0rd

    b0redj0rd
    Standard Member

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    113
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +2
    I have a k750i, and my wallpaper is a 1600*1200 jpg. The phone scales it itself, so I'm not too sure why your phone wouldn't to be honest ...
     
  9. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Neither do i, i have even downloaded some wallpapers from Zedge at 240x320 and when they are tranfered to the phone they are downsized, still interested to see if anyone on here has had this trouble?
     
  10. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Anyone with this phone tried this at all, seems ok with stuff in the photo album, but the problem arises when pictures are sent to "pictures" in the the phone :cool:, they are being taken down to 176x220.
     
  11. AlpsUk

    AlpsUk
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    3,490
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Wellingborough
    Ratings:
    +888
    Have you tried updating the software on the phone?
     
  12. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    If you mean downloading image editor from their website, i haven`t done it yet, and shall give it a go...i guess that would be the problem with the downsizing. The handset is probably recieving the images in a smaller size?
     
  13. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Ok i`ve downloaded the new version of pc suite..which just happens to have the same version of image editor on it that gives the same results (surprise surprise), but in going on the SE website in downloads you can download this application on it`s own, they give you a dropdown to select your phone and guess what...the K800i is not on the list. So my conclusion is that the software that came with the phone has not been tailor made for this particular model.
     
  14. AlpsUk

    AlpsUk
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    3,490
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Wellingborough
    Ratings:
    +888
    No I meant the software on the phone which you can update by going to Settings then update service. Mine is running version

    CXC1250210
    R1CB001
    060608
     
  15. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    I have been through all of settings, and can`t find anything remotely like "update service".
     
  16. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Ihave found "update service" in the book, but it is not on the phone!! strange.
     
  17. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Also noticed that "settings download" is missing from set up wizard.
    Tictac..could that be a big problem do you think?
     
  18. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    The phone was an upgrade from T-Mobile with their theme alrady installed in the phone, could this have any bearing on certain things missing out of the menu?
     
  19. AlpsUk

    AlpsUk
    Well-known Member

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    3,490
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    136
    Location:
    Wellingborough
    Ratings:
    +888
  20. Tony 21

    Tony 21
    Standard Member

    Joined:
    Feb 8, 2005
    Messages:
    109
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    London
    Ratings:
    +2
    Tictac, thanks for having a look around for me. I did download the software update service but it came back with that i had the latest software already in the phone. Looks like a trip to the T-mobile shop, but i can`t see them removing their theme etc, if it could be done..is it done on the premises or is it a "send it away job".
    Again Thanks.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice