JVC GR-D370EK

Discussion in 'Camcorders, Action Cams & Video Making Forum' started by Pangit, May 23, 2018.

Tags:
  1. Pangit

    Pangit
    Novice Member

    Joined:
    May 23, 2018
    Messages:
    1
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    UK
    Ratings:
    +0
    I have a GR-D370EK miniDV camcorder. I have not used it for a while, and not really used it much when I did. I got it out of the drawer yesterday to try it, as I was thinking of taking it on a trip with me as it was a handy little camera !!! In playback mode it seems to work fine, but I cannot get it to record. With a brand new blank tape inserted, with write protect off, nothing happens when I press the start/stop button. The remaining time indicator on the preview screen is flashing. I did ask a couple of companies about the cost to send in for inspection and repair, and it's not worth me putting that money into it. However, I'd still like to fix it if I can. Does anyone have any ideas, could it be that the start stop button is defective ?
     
  2. chrishull3

    chrishull3
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4,011
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Yeovil
    Ratings:
    +281
    Personaly i would forget about getting it repaired,even a cheap HD cam like this Buy Sony HDR CX240 Full HD Camcorder - Black | Traditional camcorders | Argos would probobly work out cheaper than getting it repaired and record better footage.
     
  3. Gavtech

    Gavtech
    Administrator

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    21,103
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    166
    Ratings:
    +6,994
    Ensure you are switching, with the power button, away from the Playback mode , to the record mode before attempting to press the record button.
     
  4. 12harry

    12harry
    Well-known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    4,740
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    London
    Ratings:
    +385
    If it's working in playback....you need to transfer any existing movies to yr computer ( before it stops working). + Make copies onto different media ( like an External HDD, etc.).

    It may be you've forgotten how to record ("interlock" as suggested by Gavtech)- Equally it's possible the Record switch is faulty, due to damp / non-use, etc.
    Having it "looked at" will be a waste of money IMHO - Better to put some money into a modern device . . . you've not given any idea of this "Trip" - but I'm guessing even now, you'll want only a "Record" of the trip, rather than make an interesting film about aspects of whatever you find...

    Good Luck.
     
  5. chrishull3

    chrishull3
    Well-known Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    4,011
    Products Owned:
    0
    Products Wanted:
    0
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Yeovil
    Ratings:
    +281
    As i said unless its an easy fault you can sort yourself it will be a lot cheaper purchasing a s new cheap cam .best of luck.
     

Share This Page

Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice