• New Patreon Tier and Early Access Content available. If you would like to support AVForums, we now have a new Patreon Tier which gives you access to selected news, reviews and articles before they are available to the public. Read more.

Question Is my Optoma HD20 irreparably broken?

0rchid

Standard Member
Hi there,

I've just come home from a trip and found that my Optoma HD20 appears to be broken.
When I turned it on, I don't get the usual Optoma logo, but instead unmoving static broken by a black bar. Fan comes on as usual, but no buttons other than power make any visible change. It also doesn't seem to be responding to the remote (even power).

Z57sL93.jpg


Prepared to replace - it's served me well since 2012 - but interested in what might have broken, and whether it can be repaired?

I had the 'vertical lines' issue a couple of years ago, which went away when I pushed on top of the bulb, I don't know if that's relevant?

Thanks!
Attached Thumbnails
 

0rchid

Standard Member
I fixed it! I tore it down to below the main board and gave the Dmd/main board socket a good clean with some Servisol (if someone else is following this, I essentially did this) and reseated and it's back to its usual self. And I only damaged one ribbon connector holder and left one spare spacer on reassembly. £500 saved for now.
 

The latest video from AVForums

Guardians of the Galaxy Xmas Special, Strange World, Bones and All, and Cabinet of Dr Caligari in 4K
Subscribe to our YouTube channel
Support AVForums with Patreon

Top Bottom